Gündem Teröristler bu kez okulları hedef aldı

Teröristler bu kez okulları hedef aldı

02.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Muş’ta terör örgütünün “okulların bir hafta süreyle boykot edilmesi” çağrısına uymayan 7 köy okuluna saldırı düzenlendi. Okullarda büyük hasar oluştu

Teröristler bu kez okulları hedef aldı

Muş’un Bulanık ilçesinde, terör örgütü PKK ile bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin “okulların bir hafta boykot edilmesi” çağrısına uymayan 7 köy okuluna saldırı düzenlendi, okullarda hasar meydana geldi.

Haberin Devamı

Vali Seddar Yavuz, Muş Öğretmenevi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Terör örgütü ve yandaşları maalesef köy okullarımızı hedef alıyor. Boykot çağrıları tutmayınca bu defa eğitim ve öğretim kurum binalarına yöneldiler” dedi.


‘Gerçek yüzleri’

Yavuz, şöyle konuştu: “Bölge halkımız ve milletimiz bu gelişmeyi nefretle kınıyor, biz de nefretle kınıyoruz. Gerçek yüzlerini her fırsatta ortaya koyuyorlar ama biz eğitim ve öğretimin en iyi şekilde yapılması noktasında kararlıyız.”

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ise önceki gece saat 22.30 sıralarında bir grup PKK’lı terörist tarafından 3. Piyade Tümen Komutanlığına uzun namlulu silah ve roketatarlarla ateş açıldı. Güvenlik güçleri anında karşılık verince çatışma çıktı. PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcı, fünyeyle patlatıldı. Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada patlayıcının Şenyurt Jandarma Komutanlığı’na 2 kilometre uzaklıkta ki menfeze yerleştirildiği bildirildi. Patlamanın ardından yolda 3 metre genişliğinde çukur oluştuğu belirtildi.


3 kişiye tutuklama

Diyarbakır’ın Han ile Dicle ilçeleri karayolunu kapatanlara yönelik jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eğil ve Dicle eski ilçe başkanlarının da bulunduğu 3 kişi tutuklandı. Diyarbakır Valiliği, Hani-Dicle karayolunu kapatanlara yönelik İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyon düzenlediğini açıkladı.

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün sabah Halfeti’ye bağlı Yukarıgöklü ile Sırataşlar Mahallesi’nde PKK’ya bağlı YDG-H üyelerine yönelik 4 eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Helikopter destekli operasyonda DBP Halfeti İlçe Eş Başkanı Hasan Akan, Erol G., Gökhan K. ve Abdullah B. gözaltına alındı.

2 PKK’lı şüphesi

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından şehit askerlere ait otomobil, çekiciyle emniyet parkına götürüldü. Binanın kapıcı dairesinin duvarları ve pencerelerindeki kurşun izleri dikkati çekti. Sabah silah sesiyle uyandıklarını belirten görgü tanıkları, saldırı sonrası iki kişiyi kaçarken gördüklerini belirtti. Topçuoğlu ve Uçan’ın aynı siteye iki ay önce taşındıkları ve kapı komşusu oldukları öğrenildi.

Yazarlar