Gündem Teröristlerden ölümüne kaçış

Teröristlerden ölümüne kaçış

20.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cinderes bölgesinde PYD/PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu belinden yaralanan 80 yaşındaki Suriyeli kadın, oğlunun sırtında 12 kilometre yol gelerek Türkiye’ye sığındı

Teröristlerden ölümüne kaçış

Afrin’in batısındaki yoğun çatışmaların yaşandığı Cinderes bölgesinden ailesiyle birlikte kaçarken PYD/PKK’lı teröristlerin açtığı ateşle belinden yaralanan 80 yaşındaki Hilal el-Ahmet, oğlu Dalal Kerduş’un (45) sırtında kilometrelerce yol gelerek Türkiye’ye sığındı.

Haberin Devamı

Teröristlerin Türkiye’ye karşı savaşmaları için baskı ve zulüm uyguladığı aile, gören canlarını kurtarmak için evlerini terk ederek yaya olarak yola çıktı. Yaşlı olduğu için oğlunun sırtında taşıdığı Hilal el-Ahmet, Cinderes’ten kaçarken teröristlerin açtığı ateş sonucu belinden yaralandı. Yaşlı kadın, Reyhanlı’ya kadar olan 12 kilometrelik yolu 6 saatte oğlu Kerduş’un sırtında geldi.
Tedavi altına alınan yaşlı kadının, yaşadığı şok nedeniyle de konuşma yetisini geçici olarak kaybettiği belirtildi. İlçenin sınır köyünde kurulan çadırlarda barınmaya başlayan aileye çevredeki vatandaşlar gıda ve yakacak yardımı yaptı.

Büyük şok yaşadı

Yaşlı kadının oğlu Dalal Kerduş, Türkiye’ye karşı savaşmak istemedikleri için Afrin’den kaçmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Teröristler tüm yolları tutmuştu. Sınıra yaklaşanları, kaçmak isteyenleri vurmakla tehdit ettiler. Gecenin karanlığında yaya olarak yola koyulduk. Annemi sırtımda 12 kilometre taşıyıp Türkiye’ye sığındık. Allah Türklerden razı olsun. Türk ordusu bizi bu terörist belasından kurtarsın” dedi.

Yazarlar