Gündem Terörle mücadelede polis-asker tek yumruk

Terörle mücadelede polis-asker tek yumruk

06.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Polis ve askerin tek yumruk olduğu Nusaybin’de bebeğiyle mahsur kalan aile kurtarılarak zırhlı araçlarla güvenli bölgeye nakledildi. Diyarbakır’da ise PKK bombacısı öldürüldü

Terörle mücadelede  polis-asker tek yumruk

Mardin’in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri, operasyon öncesi bir toplantı yaparak durum değerlendirmesinde bulunuyor. Yetkililer, bölgede artık asker-polis ayrımı kalmadığını, tüm güvenlik güçlerinin “tek yumruk halinde” operasyonlara devam ettiğini belirtti. Mardin Valiliği Nusaybin’de 14 Mart’ta başlayan sokağa çıkma yasağı ve operasyonlarda 3’ü sağ, 171 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini, 32 güvenlik görevlisinin de şehit olduğunu açıkladı.

Bebekli aileye tahliye
Nusaybin’den gelen fotoğraflarda ise evlerinde mahsur kalan ailelerin tahliyesine ilişkin kareler yer alıyor. Bebekli bir ailenin özenli şekilde tahliyesi de fotoğraf karelerine yansıdı. Mehmetçik tarafından güvenli bölgeye tahliyeleri sağlanan 2 aile otele yerleştirildi. Tahliye edilen A.S. 15 gün evlerinden çıkamadıklarını belirterek, “Allah komutandan razı olsun. O kadar ilgilendi ki çocuğumuzu, kızımızı kucağına aldı, sevdi” dedi. Tahliye edilen S.B, de “Daha yeni doğmuş bir bebeğimiz var. Patlama ve bomba seslerinden dayanamıyorduk” dedi.

Haberin Devamı

Terörle mücadelede  polis-asker tek yumruk


Diyarbakır merkez ve Hani ile Dicle ilçelerinde yola el yapımı patlayıcı tuzaklayan terör örgütü PKK’nın bombacısı olduğu belirtilen bir terörist, Lice ve Kulp ilçeleri arasındaki dağlık ve ormanlık alanda, düzenlenen operasyonda öldürüldü. İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler de Dicle ilçesinde teröristlerin grup köy yolundaki bir menfeze yerleştirdikleri, amonyum nitrat, çivi ve demir parçaları ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcıları bularak imha etti.

Yazarlar