Ekonomi TESLA’dan iflas şakası!

TESLA’dan iflas şakası!

03.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Elektrikli Tesla otomobillerinin patronu Elon Musk, yaptığı 1 Nisan şakasıyla müşterilerinin ve yatırımcılarının yüreğine indiriyordu...

TESLA’dan iflas şakası

Tesla hisseleri borsada son 7 yılın en kötü ayını geçirirken, Elon Musk 21 milyona yakın kişinin takip ettiği Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şirketinin iflas ettiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Fotoğrafını paylaştı

Daha sonra bunun ‘1 Nisan şakası’ olduğu anlaşıldı. Tesla uzun süredir marka için hayati önemdeki Model 3 ile ilgili üretim ve sipariş yetiştirme sorunları yaşıyor. Ayrıca Tesla’nın sürücü destek sistemi Autopilot’un karıştığı kazalar da şirketin başını ağrıtıyor.

Böyle bir ortamda Elon Musk, önce takipçilerine önemli bir haber vereceği duyurusunu yaptı. Sonra attığı tweette ‘Tesla iflas etti’ başlığı altında, “Sermaye toplamak için, Paskalya yumurtası satışı dahil, gösterdiğimiz yoğun çabaların ardından Tesla tamamen iflas etti. Öyle iflas ettik ki, inanamazsınız” diye yazdı.

Daha sonra ‘Bankwupt’ (bankrupt: İflas etmiş) yazılı bir kartonla kendi fotoğrafını paylaşan Musk, şunları yazdı:

Haberin Devamı

“Elon, bir Tesla Model 3 aracın önünde kendinden geçmiş halde bulundu. Yanaklarında kuruyan gözyaşlarının izi vardı. Bu umduğumuz bir açıklama değil. Mutlu bir yeni ay dilerim.”