Gündem TGC’den tutuklu gazetecilere dayanışma ziyareti

TGC’den tutuklu gazetecilere dayanışma ziyareti

26.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) yöneticileri, Silivri Cezaevi’nde kalan tutukluklu 6 gazeteciyi önceki gün ziyaret etti.

TGC’den tutuklu gazetecilere  dayanışma ziyareti

Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve yazarları Kadri Gürsel, Ahmet Şık, Sözcü Gazetesi muhabiri Gökmen Ulu, Habertürk Gazetesi Eski Haber Koordinatörü Oğuz Usluer ve kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ile görüşen TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Güven, görüşmelerde gazeteciliğin suç olmadığını, gazetecilerin tutuksuz yargılanması gerektiğini vurguladı. Tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ile görüşme ise izin alınmasına rağmen, Atalay’ın 11 Eylül’deki dava öncesi avukatları ile görüşmede olduğu için gerçekleşemedi.
‘Yargısal bir taciz’
TGC olarak tutuklu gazetecilerle dayanışma içinde olmayı sürdüreceklerini kaydeden TGC yöneticileri, gazetecilerin mesajlarını da aktardı. “Mahkemede sundukları delillerin dikkate alınması durumunda özgür kalacaklarını, adil yargılanmak istediklerini” vurgulayan tutuklu gazeteciler, “Tek tip elbise uygulamasının ise Türkiye’yi demokrasi açısından geriye götüreceğini, asla tek tip elbiseyi giymeyeceklerini, haklarında açılan delillere dayanmayan davalarla yargısal bir taciz altında tutulduklarını” belirttiler. l DHA