Gündem TGHV’den Atatürk’ü anma toplantısı

TGHV’den Atatürk’ü anma toplantısı

09.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Gençliğine Hizmet Vakfı (TGHV), Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79’uncu yılında Kadıköy’de düzenleyeceği programla anacak.

TGHV’den Atatürk’ü anma toplantısı

TGHV, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79’inci yıldönümü anısına anma töreni gerçekleştirecek. Caddebostan Kültür Merkezi’nde yarın saat 17.00’de başlayacak olan anma etkinliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk’ün aziz hatırasına saygı duruşunda bulunulacak. Ardından da Türk Gençliğine Hizmet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Güngör Şatıroğlu, bir konuşma gerçekleştirecek. Programın konuşmacısı ise Emekli Büyükelçi Uluç Özülker.
Toplantıda katılımcılara, Atatürk’ün kendi sesinden 1935 yılındaki kurultay nutku ile Atatürk’ün ölümünün ardından Cumhurbaşkanı seçilen İsmet İnönü’nün 1.Olağanüstü Kurultay konuşması ve Atatürk’ün naaşının Anıtkabir’e naklinden önce dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın yaptığı konuşmadan kesitler sunulacak. Törene katılanlar ayrıca, Atatürk’ün seçkin fotoğraflarından oluşan dia gösterisini de izleme imkanı bulacak.

Haberin Devamı