The Others 1 Mayıs `resmen' bayram oluyor

1 Mayıs `resmen' bayram oluyor

12.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

1 Mayıs `resmen' bayram oluyor

1 Mayıs `resmen bayram oluyor


RECEP KABAN Ankara


       Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Ertuğrul Yalçınbayır, 1 Mayıs'ın "İşçi Bayramı" olarak ilan edilmesi ve resmi tatiller arasına alınması için yasa önerisi verdi.
       ANAP'lı Yalçınbayır'ın 2429 Sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'da değişiklik yapılarak, 1 Mayıs'ın da yasada "İşçi Bayramı" olarak yer almasını sağlamak amacıyla verdiği yasa önerisine ANAP İstanbul Milletvekili Emre Kocaoğlu da imza attı. Yalçınbayır, önerinin gerekçesinde, 1 Mayıs'ın tüm dünyada ve ülkemizde öteden beri İşçi Bayramı olarak bilinen ve kutlanan bir gün olduğunu anımsattı. Yalçınbayır, "Bu günün genel tatil olarak kabulüyle, anlamına uygun bir şekilde kutlanması ve değerlendirilmesi mümkün olacaktır. Tüm çalışanların haklarının korunması, birlik ve beraberlik içinde sorunlarının dile getirilmesi gündeme gelecektir" görüşünü savundu.
       Yalçınbayır gerekçesinde ayrıca 1 Mayıs'ın tatil edilmesinin, kutlamalara katılımı artıracağını, bu günün bayram havası içinde ve çalışanlara katkıda bulunacak şekilde kutlanmasını sağlayacağını dile getirdi. Yalçınbayır, "Ayrıca, 1 Mayıs'ın tüm dünyada İşçi Bayramı olarak kutlanması nedeniyle diğer ülkelerle de paralel bir uygulama gerçekleştirilmesi demokratik bir yaklaşım olacaktır" dedi.
       Milliyet'in konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Yalçınbayır, yasa önerisini kişisel olarak verdiğini, ancak 1 Mayıs'ın İşçi Bayramı olarak ilan edilmesi yönünde Meclis'te genel bir iradenin oluşması nedeniyle önerisine destek bulacağını sandığını bildirdi.