The Others 1 Mayıs'ta 27 bin polis görevli

1 Mayıs'ta 27 bin polis görevli

01.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

1 Mayıs'ta 27 bin polis görevli

1 Mayısta 27 bin polis görevli


ŞAKİR AYDIN İBRAHİM KARAHAN İstanbul


       1 Mayıs kutlamaları nedeniyle, 27 bin polisin görev yaptığı İstanbul'da, tüm izinler iptal edildi. Miting alanı ve çevresinde yasadışı hiçbir gösteri ve oluşuma izin verilmeyeceği, özellikle tek tip elbise giyerek yasadışı gösteri yapmaya kalkan kişilerin önce uyarılacağı, ardından da müdahaleyle dağıtılmaları yoluna gidileceği bildirildi.
       Kutlamalar sırasında bir polis helikopteri, grupların hareketleri konusunda ekipleri bilgilendirecek, çeşitli noktalara yerleştirilecek kameralar aracılığıyla alınacak görüntüler de, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde oluşturulacak kriz masasına ulaştırılacak.
       Önlemler çerçevesinde, miting alanına giriş yapacak herkesin üst aramasından geçirilecek, yasadışı bayrak, pankart, döviz ve bildirilerle diğer suç unsurlarının alana sokulmasına izin verilmeyecek, kutlamaları provoke etmek isteyen yasadışı örgütlerin alana sızmalarına fırsat verilmeyecek.

Tatbikatı yapıldı

       Meydana gelebilecek olayları engellemek amacıyla polis, dün İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir ve tüm şube müdürlerinin katılımıyla tatbikat yaptı. Okmeydanı'ndaki tatbikatta yaklaşık 500 polis görev aldı. Zırhlı araçlarında kullanıldığı tatbikatta ana caddenin tamamı denetim altına alınırken, çevre binalarının çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Belli noktalarda arama yapan polis ekiplerini de denetleyen Özdemir, her türlü güvenlik önleminin alındığını, yasadışı gösteri yapmak ve afiş asmak isteyenlere kesinlikle izin verilmeyeceğini belirterek, "Geçen yıl 1 Mayıs'ta herhangi bir şey olmadı. Dilerim bu 1 Mayıs'ta olaysız geçer" dedi.

Yollar trafiğe kapalı

       Çağlayan Meydanı'nda 1 Mayıs'ta yapılacak açık hava toplantısı nedeniyle Taksim ve Şişli bölgesindeki bazı yollar 11 saat süreyle trafiğe kapatılacak. Trafiğe kapanan noktalar dışında sürücülere alternatif yollar da gösterildi. Buna göre, Kasımpaşa'dan Çağlayan yönüne gideceklerin Okmeydanı ve Kağıthane; Okmeydanı'ndan Piyalepaşa yönüne gideceklerin Haliç Hasköy; D - 100 Otoyolu'ndan Çağlayan ve Piyalepaşa Bulvarı'na gideceklerin Okmeydanı, Mecidiyeköy, Balmumcu; Kağıthane'den Çağlayan yönüne gitmek isteyenlerin Okmeydanı, Sütlüce, Çeliktepe, Gültepe; Vatan Caddesi'nden Çağlayan yönüne gideceklerin Kağıthane, Gülbağ ve Mecidiyeköy; Mecidiyeköy'den gelenlerin E - 5 Otoyolu ve Şişli; Şişli'den Çağlayan yönüne gideceklerin Mecidiyeköy, Kuştepe; Okmeydanı'ndan Mecidiyeköy'e gideceklerin E - 5 Otoyolu; TEM ve Okmeydanı'ndan Şişli yönüne gitmek isteyen sürücülerin de Haliç veya Mecidiyeköy istikametini kullanmaları istendi.