The Others 11 müteahhit cezaevinde

11 müteahhit cezaevinde

02.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

11 müteahhit cezaevinde

11 müteahhit cezaevinde


Metin Köseer Düzce


       Eskişehir'de depremde yıkılan 8 katlı Tarhan Apartmanı'nın sorumlu mimarı Haşim Güngörsün'den sonra Düzce'de de 11 müteahhit tutuklandı.
       Yaptıkları binaların depremde yıkılması sonucu 117 kişinin ölümüne neden oldukları iddiasıyla Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gürbüz'ün talimatıyla gözaltına alınan 30 müteahhitten 11'i cezaevine gönderildi.
       Aralarında Düzce Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan ve Belköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz'ın da bulunduğu gözaltındaki 30 müteahhit, inşaatlarda standart dışı ve noksan malzeme kullanmak, ölüme sebebiyet vermek suçundan Düzce Adliyesi'ne sevkedildi. Önceki gece saat 23.00'e kadar devam eden duruşma sonunda 19 müteahhit ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
       Akçakoca Kapalı Cezaevi'ne gönderilen müteahhitlerin isimleri şöyle:
       Mehmet Aslan (Düzce Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı), Mustafa Yılmaz (Belköy Beldesi Belediye Başkanı) Hasan Ersoy, İlhan Büyük, Vedat Duman, Yusuf Taşan, Osman Kandemir, Turgut Kavruk, Osman Sivrikaya, Zihni Hızel ve Rıfat Akgül.
       Yalova Cumhuriyet Savcılığı da Çınarcık'ta yaptığı binaların yıkılması sonucu yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan Veli Göçer hakkında yakalama emri çıkardı. Asliye Hukuk Mahkemesi de açılacak tazminat davalarına esas olmak üzere Göçer'in taşınır ve taşınmaz mallarına tedbir kararı koydurdu.

Yazarlar