The Others 165 fabrikaya kapatma cezası

165 fabrikaya kapatma cezası

08.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

165 fabrikaya kapatma cezası

165 fabrikaya kapatma cezası

ÇEVRE Bakanı İmren Aykut, Büyük Menderes ve Gediz nehirlerini kirleten 165 fabrikanın kapatılması için, Denizli, Manisa ve Uşak valiliklerine yazı gönderdi.
Manisa'daki 90 fabrika, Gediz başta olmak üzere Logara, Alaşehir ve Nif Çayı ile Söğütlü Deresi'ni doğrudan kirletiyor. Uşak'ta 61, Denizli de ise 14 fabrika büyük Menderes ve Gediz Nehri'nde kirlenmeye yol açıyor.
Aykut, yapılan denetimler sonucu, deri ve tekstil sektörü başta olmak üzere faaliyet gösteren birçok fabrika ve sanayi kuruluşunda arıtma tesisinin bulunmadığını belirtti.
Aykut'un açıklamasına göre, arıtma tesisi ve deşarj izni bulunmayan veya olduğu halde çalıştırmayan bu kuruluşlar, atıksularını hiçbir işleme tabi tutmadan büyük Menderes ve Gediz'e boşaltıyor.

Aykut'un kapatılmasını istediği fabrikalar ve sanayi kuruluşları şöyle:
* Manisa: S.S. Manisa Deri Sanayii (50 tabakhane), Cidersan Yağ ve Yem Sanayii, Salihli Sümer Holding, S.S. Salihli Deri Sanayii (34 tabakhane), Seramiksan, Özmen Deri Sanayii, Manisa Birinci Organize Sanayii Bölgesi, Manisa İkinci Organize Sanayii Bölgesi.
* Denizli: Gürteks Boya,, Özteke Tekstil Ürünleri ve Pazarlama, Mertaş Boyahanesi, Koltuksuz Tekstil, Oğuzhan Tekstil, Menderes Tekstil, Ayrancı Tekstil Sanayii ve Ticaret, Özay Süt, Ege Birlik Tarım Ürünleri Sanayii, Gökhan Tekstil Sanayii ve Ticaret, Köseler Tekstil Ticaret, Pamukkale Boyahanesi, Köseoğlu Tekstil, Ordem Tekstil.
Uşak: Tabaklar Esnaf Odası, Ağaoğlu Tekstil Sanayii ve Ticaret, Kasarteks, Sesli Tekstil Sanayii, Hitit Seramik Sanayii, Dülgeroğlu Mensucat Sanayii ve Ticaret, Köktaş Deri, İşgören Deri, Bayraktar Deri, Ramazan Yılmaz Deri, Yıldız Deri, Türkyurt Deri, Kuyucu Deri, Asrın Kürk Deri, Ramazan Akcan Deri, Okumuş Deri, Muammer Karadağ, Akcanlar, Batıay Deri, Eşled Deri, Niyazi Lord Deri, Bahtiyar Aymelek Deri, Karaca Deri, Yahyaoğlu Dericilik, Kemah Deri, Yılmaz Deri Sanayii, Özdiş Deri, İsmail Ez Deri, Ege Deri, Uğur Aydın Deri, Baysal Deri, Danacılar Deri, Mehmet Yılmaz Deri, Yılmaz Akdoğan Deri, Azar Deri, Özçeken Deri, Çuhadarlar Deri, Selim Deri, Karadedeli Deri, Ağdersan Deri,Sağcan Deri, Baykallar Deri, Aker Deri, Baştuğ Dericilik, Demir Deri ve Tekstil, Üspeder Deri, Topal Deri, Kuş Deri, Ünal Deri, Kahraman Deri, Demirhindi A.Ş., İrfan Çivrili Deri, Emre Deri, Çeken Deri, Efeoğulları Deri, Kahraman Deri, Kazancılar Deri, Yüksel Deri, Ümit Deri, Altınokta Deri, Orhan Şevki Deri.