The Others 2 bin 400 kişinin kanı alınacak

2 bin 400 kişinin kanı alınacak

06.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

2 bin 400 kişinin kanı alınacak

2 bin 400 kişinin kanı alınacak


Süleyman Özışık İstanbul


Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden iki soru kitapçığının çalınmasıyla ilgili soruşturma kapsamında, kan örneği alınacak kişilerin sayısı 2 bin 400'e yükseldi. Kan alma işleminin dün devam ettiği fakültede toplanan yaklaşık 200 öğrenci, hırsızlık olayında kendilerinin zan altında bırakılmalarını protesto etti.
Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) ertelenmesine neden olan hırsızlık olayıyla ilgili yürütülen soruşturmada, savcılıktan alınan izin doğrultusunda, vize sınavına giren 2 bin 210 öğrenci ile 150 öğretim görevlisi ve 40 personelin kan örneklerinin alınacağı bildirildi. Önceki gün başlatılan çalışmalar sonucu, 750 kişinin kan örnekleri alındı. Kan örneklerinin alınması sırasında, 10 kişilik bir polis ekibinin de güvenlik amacıyla Zeynep Kamil Hastanesi'de bekletildi. Kan örnekleri üzerinde yapılacak tıbbi işlemlerin, yaklaşık 500 milyar liraya mal olacağı belirtildi.
Olayla ilgili gözaltına alınan kampus amiri Mustafa Polat, bekçi İsmet Şahin, fakültede ve kitapçıkların taşınmasında görevli Mustafa Karaçoban, Gökmen Balcı ve babası Alim Balcı ile Yüksel Apaydın'ın sorguları sürüyor. Bu kişilerin, bugün yarın adliyeye sevkedilecekleri bildirildi.

Öğrencilerden protesto

İlahiyat Fakültesi bahçesinde dün toplanan yaklaşık 200 öğrenci, hırsızlık olayına ilişkin çıkan haberlerin kendilerini zan altında bırakacak nitelikte olduğunu dile getirdi. ÖSS soru kitapçıklarının çalınmasıyla ilgili olarak emniyetin, yargının ve YÖK'ün henüz bir sonuca ulaşamadığına dikkat çeken öğrenciler, layın okullarında meydana gelmesinin fakülte idaresi ve kendilerini derinden etkilediğini dile getirdi. Öğrenciler adına yapılan açıklamada, "Soru kitapçıklarının bizim okulumuzdan çalınmasının, bu işi bizim yaptığımıza delil teşkil etmesi mümkün değildir. Bazı basın kuruluşları, köşe yazarları yargısız infaz yaparak, Türkiye'nin sayılı okullarından olan M.Ü İlahiyat Fakültesi'ni zan altında bırakmaktadır" denildi.
Öğrenciler, basın açıklamasının okunmasının ardından sessizce dağıldılar.