The Others 2020 yılına kadar neler olacak?

2020 yılına kadar neler olacak?

09.01.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dünyayı kaliteli ve bolluk içinde bir gelecek bekliyor

2020 yılına kadar neler olacak

ALMANYA'da Delphi-Araştırma Programı tarafından 2020 yılına kadar dünyada neler olacak adlı çalışmada, oldukça şaşırtıcı sonuçlar elde edildi. Bu kronolojik çalışma, oldukça güzel kaliteli ve bolluk içinde bir yaşamı müjdeliyor. Buna göre, 21. yüzyılda daha uzun yaşayacağız, pek çok hastalık korkutucu olmaktan çıkacak, iletişim teknolojisi hayatımızı değiştirecek. Üreme biyolojisi ve gen tekniğindeki gelişmeler bize ilginç imkanlar sağlayacak.
Yıllara göre neler olacak adlı çizelgede, biz ilginç olanlarını şöyle sıraladık:
2000: Organ nakillerinden önce bağışıklık sistemi ile ilgili yanılma oranları azaltılacak.
2001: Erkek için doğum kontrol hapı hazır hale gelecek.
2003: Elektronik gazeteler ve kitaplar, genelde yazılı basının yerine geçecek. Vücuda yerleştirilen yapay bir böbrek hastaları diyalizden kurtaracak. Motorlu araçlar genel bir trafik idare sistemiyle yönlendirilecek. Su altında turizm merkezleri oluşturulacak. Hayvanlardan alınan organlar insan vücuduna sorunsuz yerleştirilebilecek.
2004: Ren nehri yüzülebilecek hale gelecek. 1000 metreden yüksek gökdelenler inşa edilecek.
2005: Bilgisayarlar dili anlayacak ve yazılı metne geçebilecekler. Yapay akciğerlerin klinik denemeleri yapılacak. Sismologlar güçlü depremleri birkaç gün önceden haber verebilecekler. Yapay bir pankreas kullanılmaya hazır olacak.
2007: Diyabet gen terapisi ile iyileştirilebilecek.
2008: Henüz vücuda uymayan yapay bir karaciğer geliştirilecek. Yerçekiminin olmadığı uzay istasyonlarında fabrikalar, yarı iletken ve ilaç üretecek. Kanserli hücrelerin oluşumu, etkili bir şekilde önlenebilecek.
2009: Gripal enfeksiyonları yüzde 80 oranında önleyebilecek bir aşı geliştirilecek.
2011: Ortalama yaşam süresi 90 yılı bulacak.
2012: Kanser hücreleri normal hücrelere dönüştürülecek. Deniz üstünde yüzen şehirler oluşturulacak. Yapay gözler ve kulaklar insanların doğal duyu organlarından daha üstün olacak.
2013: Ay'da tam donanımlı bir uzay izleme istasyonu kurulacak.
2014: Yaşlılığın sırrı çözülecek. Hidrojen arabaları kullanılacak.
2015: Robotlar her işte kullanılabilecek. Yapay koku ve tat alma duyuları, hassasiyetine ulaşacak.
2016: Alzheimer hastalığı tedavi edilebilecek. 300 kişilik bir uçak ses hızının 4 misline ulaşacak. Harap edilen yağmur ormanları yeniden yetiştirilebilecek ve eko sistemdeki yerini yeniden alacak.
2017: Organlar kendi hücrelerinden beslenerek üretilecek ve vücuda yerleştirilebilecek.
2018: Mürettebatı olan bir uzay gemisi Mars'a gidecek.
2019: Uzayda bir güneş enerjisi santralı faaliyete geçecek.
2020: Nükleer füzyon yardımı ile büyük ölçüde enerji üretilecek. Yapay bir plasenteda insan vücudunun dışında çocuk oluşturulabilecek.