The Others ABD, Adana konsolosluğunu kapattı

ABD, Adana konsolosluğunu kapattı

26.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

ABD, Adana konsolosluğunu kapattı

ABD, Adana konsolosluğunu kapattı


'Usame Bin Ladin' alarmı nedeniyle Konsolos Greta Holtz da İncirlik'te güvenlik altına alındı


       Radikal İslamcı terörist Usame Bin Ladin'in ABD üsleri, büyükelçilikleri ve konsolosluklarıyla İncirlik Üssü'ne saldırabileceği duyumu üzerine ABD'nin Adana Konsolosluğu'nda çalışmalara süresiz ara verildi. ABD'nin Endonezya'nın başkenti Jakarta'daki büyükelçiliği de kapatıldı.
       Konsolos Greta Holtz başta olmak üzere Amerikalı personel İncirlik Üssü'nde güvenlik altına alındı. İncirlik Üssü içerisinde, personelin toplu olarak bulunabileceği sinema ve tiyatro salonu gibi yerlerde de faaliyetler durduruldu.
       Atatürk Bulvarı Vali Yolu ve 2. Sokak arasında kalan Sabancı Apartmanı'ndaki ABD Konsolosluğu çevresinde dün sabah erken saatlerde polisin koruma önlemlerini artırdı. Konsolosluğun önü beton bariyerlerle çevrilerek araç trafiğine kapatıldı. 2 numaralı sokak ise konsolosluk ve apartman sakinlerinin otomobillerinin girip çıkabilmesi için seyyar barikatlarla çevrildi.
       Çevrede 10 kadar sivil, 30 kadar da resmi polis devriye gezmeye başladı. Konsolosluk çevresinde fotoğraf çeken, görüntü alanların kimlikleri de sıkı bir şekilde kontrol edildi.

       "İncirlik'te önlem aldık"
       ABD 6. Filo ve NATO Güney Bölge Darbe ve Destek Kuvvetleri Komutanı Koramiral Gregory Johnson, İncirlik Üssü'nde spesifik olarak kendilerine yöneltilmiş bir tehditle karşı karşıya oldukları için tedbir aldıklarını açıkladı.
       Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil'i ziyaret eden Johnson, İncirlik'le ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:
       "Spesifik olarak bize yönelik bir tehditle karşı karşıya bulunduğumuz için bu tehdide karşılık önlem aldık. Bu önlemlerin ABD - Türkiye ilişkileri ile hiçbir ilgisi yok. TSK'nın ve Türk hükümetinin işbirliğinden de son derece memnunuz" dedi.