The Others Adalar’a yakıt kısıtlaması iddiasına yanıt geldi

Adalar’a yakıt kısıtlaması iddiasına yanıt geldi

31.08.2009 - 00:54 | Son Güncellenme:

Milliyet’te 27 Ağustos günü “Adaların ambulans yakıtlarına kısıtlama” başlıklı bir haber yer aldı.

Adalar’a yakıt kısıtlaması iddiasına yanıt geldi

Önal Yılmaz’ın haberinde CHP’li Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu’nun “İstanbul Büyükşehir Meclisi’nin 31 Ağustos 2009 tarihine kadar yürürlükte olan protokol kararına rağmen, Adalar Belediyesi’nin 2 deniz ambulansı ile 2 çıkarma gemisine verilmesi gereken yakıt miktarının üçte iki oranında düşürüldüğü” iddialarına yer verildi.
Haberde geçen yıl aynı dönemde Ak Partili başkan görevdeyken yapılan 177 tonluk yakıt yardımının CHP’li başkan işbaşına gelince 60 tona indirildiği bilgisi de yer aldı. Dr. Mustafa Farsakoğlu bunun düzeltilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a iki yazı gönderdiklerini, ancak bir yanıt alamadıklarını belirtti.

‘Protokolde miktar yok’
Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı gönderdiği açıklamada şöyle diyor:
“Milliyet gazetesinde yer alan ‘Adalar’ın ambulans yakıtlarına kısıtlama’ başlıklı haber ve Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu’nun söylemleri gerçekdışı bilgiler içermekte ve kamuoyunu yanıltmaktadır. Adalar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında 31.10.2006 tarihinde bir protokol imzalanmıştır. 31 Ağustos 2009 tarihinde süresi bitecek olan protokolde iki adet çıkarma gemisi ile iki adet ambulans ve lojistik amaçlı kullanılan teknelerin tüm ihtiyaçları (29 adet denizci personel, bakım-onarım, yağ ve yakıt vb. hizmetleri de dahil) İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanması öngörülmüştür.
Söz konusu protokolde ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gemilerin yakıt-yağ ihtiyaçlarını temin edecektir’ denmiştir, ancak verilecek yakıtla ilgili herhangi bir miktar taahhüt edilmemiştir. Yapılan yakıt ikmali de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin imkânları dahilinde yapılabilmektedir.
Çıkarma gemisinin tüm kullanımı Adalar Belediyesi’ne aittir. Adalar Belediyesi olağanüstü durumlar haricinde bu çıkarma gemisini işleterek ayda ortalama 120 milyar gelir elde etmektedir. Buna karşın tüm giderleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşılamaktadır.”