The Others Adalar yaza hazır

Adalar yaza hazır

15.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Adalar yaza hazır

Adalar yaza hazır


Adalar, hafta sonunda İstanbulluları ağırlamak için hazırlıklarını tamamladı. Aya Yorgi Günü’ne on binlerce kişinin katılması bekleniyor


       Havaların ısınmasıyla birlikte Adalar kış uykusundan uyandı. Adalılar da bugünlerde ayrı bir telaşın içinde; temizlikler yapılıyor, faytoncular atlarını tımar ediyor, arabalarını süslüyor. Restoran ve kafelerde masalar deniz kenarına çıkarıldı, tekneler suya indirildi.

Yüz binler akın akın

       Özellikle, 23 Nisan günü yapılacak olan ve on binlerce kişinin katılması beklenen Aya Yorgi Günü’ne hazırlanan Adalar’da hummalı bir çalışma sürüyor. “Yılın iki günü yapılan Aya Yorgi Günü’nün 23 Nisan tarihinde yapılacak ayağı oldukça önemli" diyen Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, “Bugünler, Adalar’da baharın müjdecisi olarak algılanıyor" dedi.

Orman yangını üzdü

       Yüz binlerce kişinin Adalar’a vapur ve teknelerle akın etmesiyle birlikte, Adalar’ın, kışın etkisinden kurtulduğunu kaydeden Özden şunları söyledi:
       “Yazın hafta sonlarında beş yüz bin kişinin bir anda Adalar’a geldiğine tanık oluyoruz. Aya Yorgi günlerinde de her zaman bu rakam yakalanmaktadır. Bu nedenle de tüm hazırlıklarımızı bitirdik. Şimdiden böylesi önemli günlere ve daha da önemlisi yaza hazırız."
       Adalı vatandaşların geçtiğimiz günlerde çıkan orman yangınından sonra kendini toparladığını söyleyen Özden şöyle konuştu: “İnsanların yavaş yavaş Adalar’a gelmesi bizi sevindirdi. Adalar bu kışı oldukça kötü geçirdi. Tüm talihsizlikler birbiri üzerine geldi. Dolayısıyla, esnaf da bütün kış yattı. Önce gerçek dışı deprem söylentileri, ardından bugüne kadar görülmeyen bir lodos, Adalar’ı tahrip etti. Ama yoğun bir çalışma temposuyla felaketlerden doğan bütün yaralarımızı sarmayı başardık. Kışın kötü etkisi geride kaldı. Artık, misafirlerimizi ağırlamaya hazırız."

Adalılar’dan çağrı

       Adalar’daki ağaçların çiçek açtığı, doğanın tüm koku ve renklerinin bir anda ortaya çıktığını belirten ada sakinleri de büyük bir heyecanla İstanbulluları bekliyor. Adalılar, İstanbul’a en yakın, ancak İstanbul’un yoğunluğu, stresi ve günden güne artan sorunlarıyla ilgisi olma-yan cennet köşesi. İstanbul’un doğal dokusunun korunduğu tek yer olan Adalar’da, özellikle adından sıkça söz edilen ve en rağbet gören yerlerden; Kalpazankaya, Aya Yorgi Tepesi, Dil Burnu ve Lunapark mevkii, kötü geçen bir kış mevsiminin ardından konuklarını karşılamaya hazır durumda.

Fayton sefasına doyulmaz

       Kınalıada, Heybeliada, Büyükada ve Burgazada’da resmi araçlar dışında motorlu taşıt bulunmuyor. Kış boyunca kentin trafiğinden bunalan, eski doğal dokuyu hissetmek isteyen İstanbullular soluğu Adalar’da alıyor. Gürültüsüz bir cenneti faytonla turluyor ve rahatlıyor. Büyükada’da faytonla büyük tur on milyon, küçük tur ise yedi milyon lira.