The Others ‘Adnan Hocacılar baskını siyasi’

‘Adnan Hocacılar baskını siyasi’

17.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘Adnan Hocacılar baskını siyasi’

‘Adnan Hocacılar baskını siyasi’


Şakir Aydın Seçkin Şenvardar İstanbul


       "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar'ın fahri başkanlığını yaptığı Bilim Araştırma Vakfı'na (BAV) yönelik soruşturmanın tamamlanabilmesi için ek gözaltı süresi alındı. Oktar'ın ifade vermediği belirtilirken, dün DGM'ye sevk edilen 12 kişi serbest bırakıldı.
       "Adnancılar operasyonu" dün toplanan ANAP Meclis Grubu'nda da gündeme geldi. Ekrem Pakdemirli, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ı Adnan Hoca operasyonu sırasında "masum insanların da taciz edildiği" gerekçesiyle nedeniyle eleştirdi. Tantan ise, "Adnan Hoca olayı Apo'nun yakalanması kadar ciddi bir olay. Siyasi boyutu var. Riskli bir durum vardı. Operasyon gerekliydi. Tehlike arzediyorlardı. Soruşturma sürdüğünden fazla şey söyleyemiyorum" diye cevap verdi.
       Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Melisa Baykal, Beyza Bayraktar, Naciye Billur Güven, Ebru Yılmaz Atilla, Banu Şener, Banu Fişek, Ebru Akyüzalp, Zeynep Develioğlu, Ulviye Didem Ürer, Aslıhan Hantal, Serbülent Özgiray ve Yakup Balaban dün İstanbul DGM'ye gönderildi. Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirilen bu kişiler, daha sonra DGM Cumhuriyet Savcıları Ahmet Gürses ve Mehmet Süslü tarafından sorgulandı. 12 kişi haklarında yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. Sorguları süren Adnan Oktar ile diğer 40 kişi için ise İstanbul DGM'den cuma gününe kadar ek süre alındı.
       Aralarında sanatçı, politikacı ve işadamlarının da yeraldığı birçok ünlü kişiye şantaj yaptıkları iddiasıyla gözaltında bulunan Oktar'ın ifadede vermediği belirtildi.
       BAV yönetici ve üyelerinin ifadelerinin, daha sonra kabul etmeyecekleri düşünülerek kendilerine yazdırıldığı, vakıf merkeziyle gözaltına alınan kişilerin evlerinde ele geçirilen kasetlerin silinmiş olduğu, incelemelerin bilgisayar CD'leri üzerinde sürdürüldüğü bildirildi.