The Others Ailelerin bekleyişi bitmedi

Ailelerin bekleyişi bitmedi

19.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ailelerin bekleyişi bitmedi

Ailelerin bekleyişi bitmedi


Arife Avcu İstanbul


       Polisin Beykoz'da kayıp işadamlarını bulmak için yaptığı Hizbullah operasyonu, işadamlarının ailelerini ümitlendirdi; ancak endişeli bekleyişlerini bitirmedi. Aileler, operasyon sırasında yakınlarının rehin tutulması ihtimaliyle Beykoz'a koştular. Operasyon sonrasında da polisten bilgi almaya çalıştılar.
       Zehra Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım'ın kardeşi Cesim Yıldırım, polisin Hizbullah operasyonunu heyecanla izledi. Televizyonlardan çatışma haberlerini öğrenir öğrenmez Beykoz'daki olay yerine giden Yıldırım, operasyon yerine geldiğinde binada 10 kişinin rehin olduğu haberlerini aldığını, bu nedenle polislerin bombalı saldırıları sırasında heyecanlı ve endişeli anlar yaşadığını söyledi.
       Yıldırım, "Önce ağabeyimin içerde olması için dua ettim. Ama polis kurşun ve bomba yağdırmaya başlayınca korktum" dedi. Operasyonun polisin olayı ciddiyetle takip ettiğini gösterdiğini kaydeden Yıldırım, "Polis izlerini buldu. İpuçlarından olayı çözecektir. Ağabeyimin yaşadığına ve bulunacağına inanıyorum" dedi. Yıldırım, operasyon sırasında ve sonrasında ağabeyi hakkında bilgi edinmek için hem polisleri, hem de Zehra Eğitim Vakfı avukatlarını aradığını, ancak birşey öğrenemediğini söyledi.
       Yıldırım, bazı gazetelerde Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu ile ağabeyinin önceden tanıştığı şeklinde haberler bulunduğunu, Patnos doğumlu olmasına rağmen İzzettin Yıldırım'ın çok küçük yaşta Eskişehir ve Çankırı'ya gittiğini, daha sonra da İstanbul'a geldiğini, ağabeyi ve Velioğlu'nun tanışmadığını söyledi. Kardeş Yıldırım, son güne kadar ağabeyi İzzettin Yıldırım'ın cep telefonlarına mesaj geçtiklerini, mesajların da karşı taraftan dinlendiğini söyledi. Kardeş Yıldırım, operasyonun yapıldığı Beykoz'daki mahalleye ağabeyinin daha önce hiç gitmediğini de söyledi.

Yazarlar