The Others Alçakların hedefi savcıların kızları

Alçakların hedefi savcıların kızları

25.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Alçakların hedefi savcıların kızları

Alçakların hedefi savcıların kızları


Suikast hazırlığı içinde olan 3 Hizbullahçı aranıyor. Yargıtay Başsavcısı Savaş ve DGM Savcısı Yüksel'in ailesi sıkı korumaya alındı


       Şeriatçı terör örgütü Hizbullah'ın, sık sık ölüm tehdidi alan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ve önemli soruşturmalara imzasını atan Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in kızlarına yönelik eylem planı içinde olduğu belirlendi. Örgütün amacına ulaşamayacağını vurgulayan Yüksel, ortaya çıkarılan hazırlık için "Alçakça bir plan" dedi.
       Hizbullah'a üye olmak suçundan bir süre cezaevinde kaldığı tespit edilen bir kişinin başında bulunduğu grup tarafından gerçekleştirilmesi planlanan eylem, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın çalışması sonucu, örgüte yönelirk operasyon aşamasında ortaya çıkarıldı.
       İstihbarat ve terörle mücadele birimleri, Hizbullah mensubu E.B., E.H. ve E.Y. adlı kişilerin kimliklerini belirledi. Bu kişilerin yakalanması için tüm illerin terörle mücadele şubeleri uyarıldı.

       "Yeni hedef ailelerimiz"
       Planın ortaya çıkarılmasının ardından Yargıtay Başsavcısı Savaş ile Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in aileleri, polis tarafından sıkı korumaya alındı.
       "Alçakça bir plan" olarak nitelendirdiği eylem hazırlığından emniyetin bilgilendirmesi üzerine haberdar olduklarını belirten Yüksel, şunları söyledi:
       "Bugüne kadar bizlere karşı benzeri planların varlığından haberdar oluyorduk, ancak ailemize yönelik bir girişim planı ilk kez belirlendi. Netice alabileceklerini tahmin etmiyorum. Devletimiz güçlüdür."

       Basın toplantısıyla tehdidi açıkladı
       Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, geçen yıl 26 ekimde düzenlediği basın toplantısında, ölüm tehditleri aldığını söylemişti.
       Savaş, açıklamasını, "Başsavcı sıfatıyla değil, can güvenliği tehlikede olan bir Türk vatandaşı olarak yaptığını" belirttikten sonra kendisi ile ilgili tehditler için şöyle demişti:
       "Başta İBDA - C olmak üzere, rejime ve ülke bütünlüğüne yönelik birçok örgütün beni 'en kısa zamanda öldürülecek kişiler' listesine aldıklarını biliyorsunuz... Tarihe not düşmek için buradayım. Başıma bir şey gelmesi halinde ben konuşamayacağım..."
       Savaş'ın koruma sayısı bu açıklamasının ardından artırılmıştı.
       Savaş, daha sonra bir grup öğrenciyi kabulünde de, çocuklarına, "kendisine bir şey olursa ağlamamalarını, böylece düşmanlarını güldürmemelerini" vasiyet ettiğini belirtmişti.

       Savaş tebliğnameleriyle konuştu
       Yargıtay Başsavcısı Savaş, RP, HADEP ve FP hakkında açtığı kapatma davalarının iddianameleri ile bu davalarda yaptığı sözlü açıklamalarda sert ifadeler kullanmıştı. Bu açıklamalarında, İslami ve bölücü teröre sık sık dikkat çeken Savaş, "bölücülük ve irticanın yakın veya uzak tehlike değil, yaşanan tehlike olduğunu" dile getirdi.
       Kamuoyunca yakından izlenen davaların temyiz başvurularını bizzat kendisi inceleyen Savaş, Recep Tayyip Erdoğan'ın tebliğnamesini hazırladıktan sonra, İstanbul'da düzenlediği bir mitingdeki konuşmasını delil olarak göstererek dava açmıştı. Savaş, Erdoğan'ın da kendisini hedef gösterdiğini dile getirmişti.

       İrtica ve bölücülüğün savcısı
       Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, son olarak Hizbullah'ın Ankara ayağını soruşturmuştu. Yürüttüğü soruşturma kapsamında değişik illerde inceleme yapan Yüksel bu soruşturma sırasında, ana davayı açan Diyarbakır DGM savcılarına göre ön plana çıkmıştı.
       Daha önce başlattığı ünlü Kudüs gecesi soruşturması elinden alınan Yüksel, Milli Gençlik Vakfı'nı da uzun süre soruşturdu. Yüksel, soruşturmanın sonunda, eski RP'liler Ahmet Tekdal, Şevki Yılmaz, Hasan Hüseyin Ceylan ve İbrahim Halil Çelik hakkında idam istemiyle dava açtı. Bu soruşturma sırasında MGV şubelerine baskınlar düzenlendi.
       Halen yargılanmaları devam eden veya mahkum olan birçok PKK militanı hakkında açılan davaların iddianamelerinde de imzası bulunan Yüksel, halen Fethullah Gülen hakkındaki soruşturmayı yürütüyor.

       Hedefteki gençler
       Yargıtay Başsavcısı Savaş'ın Hizbullah'ın hedef aldığı kızı Alev, evlenmeden önce babasının yanında görülmesiyle tanındı. Alev Savaş geçen ay Shareton Oteli'nde düzenlenen bir törenle Gençler Holding'in varislerinden Selim Gençler ile evlendi. Nikah tanıklığını 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yaptığı Alev Savaş, balayı için Miami'ye gitti.
       Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in iki kızından büyük olanı, bir üsteğmen ile evli ve bir çocuğu var. Yüksel'in evli olmayan diğer kızı da hekim olarak Numune Hastanesi'nde çalışıyor.

       Kilit isim "Erol"
       Hizbullah üzerinde çalışan istihbarat birimleri, kısa süre önce iki savcının kızlarına yönelik suuikast planı yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Kaynağı gizli tutulan bu bilgi çerçevesinde, eylem yapacak grubun içinde daha önce Hizbullah'ta yer aldığı gerekçesiyle cezaevinde bir süre tutuklu kalan "Erol" isimli örgüt mensubunun adı saptandı. Şüphelinin Diyarbakır nüfusuna kayıtlı "Erol Börü", Muş nüfusuna kayıtlı "Erol Has" ile Ağrı nüfusuna kayıtlı "Erol Yıldız" adlı kişiler olabileceği üzerinde duruldu.