The Others ANAP'a bombalı saldırı

ANAP'a bombalı saldırı

07.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

ANAP'a bombalı saldırı

ANAPa bombalı saldırı

       ANAP Eyüp İlçe Başkanlığı'na dün sabah konulan iki bombadan birinin patlaması sonucu binada maddi hasar meydana geldi. Saldırganların ellerini ve ayaklarını bağladığı temizlikçi kadını, bomba patlamadan iki - üç dakika önce sekreter kurtardı.
       Fahri Korutürk Caddesi'ndeki ANAP Eyüp İlçe Başkanlığı'na dün saat 09.50 sularında tuvalete gitme bahanesiyle giren biri kadın iki kişi, binada bulunan Nahide Yumlu isimli temizlikçi kadını ellerini ve ayaklarını bağlayıp, ağzını bantlayarak etkisiz hale getirdi. İlçe Başkanı Necati Latifoğlu'nun odasına giren saldırganlar, boru biçiminde, sigara ateşlemeli, parça tesirli bomba bulunan çantalardan birini televizyonun arkasına, diğerini ise bilgisayarın yanına bıraktı. Toplantı salonunun duvarına sprey boyayla "TKEP/L" ve "Deniz, Yusuf, İnan, Savaşa Devam", masalara da "Leninist Gerilla Birliği" yazan saldırganlar daha sonra kaçtı.
       Bu sırada binaya gelen Latifoğlu'nun sekreteri Dilek Ekinci, temizlikçi kadını kurtarıp, dışarı çıkardığı anda televizyonun arkasına konulan bomba büyük bir gürültüyle patladı. Binada maddi hasara yolaçan patlamanın ardından içeri giren İlçe Başkan Vekili Mehmet Kısmet, olay yerine gelen ve masanın üzerindeki ikinci bombayı farkeden polisler tarafından dışarı çıkarıldı.
       İkinci bomba daha sonra uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirildi. İkinci patlamadan polisin uyarısıyla son anda kurtarılan Kısmet, "İyi ki yangın çıkmadı diye düşündüm. Çevreyi inceliyordum. Bu sırada ikinci bomba masanın üzerindeymiş. Polis geldi, onlar uyardı. Ucuz kurtuldum" dedi.
       Saldırı nedeniyle şok geçiren temizlikçi kadın ile sekreter Dilek Ekinci, önce doktora daha sonra da ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
       İlçe Başkanı Latifoğlu saldırıyı kınayarak "Onları Allah ıslah etsin" dedi.