The Others Ankara’da sayaç ihalesi

Ankara’da sayaç ihalesi

06.04.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

EGO’nun sayaç ihalelerini alan Elektromed’in bir çalışanının savcılığa verdiği ifadeleri Milliyet Gazetesi 25 Mart 2009 tarihli sayısında “İhaleye fesat karıştırdık” başlığıyla sayfalarına taşıdı.

Ankara’da sayaç ihalesi

Nedim Şener imzalı habere göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki EGO’nun, doğalgaz sayacı ihalelerini kazanan Elektromed’de, 1996-2008 yılları arasında Servis Koordinatörlüğü yapan Vedat Doğan, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifadede ihalelere fesat karıştırdıklarını iddia ediyor.
Elektromed Genel Müdürü Ahmet Kaya Okur Temsilcisi’ne  gönderdiği açıklamada söz konusu haberle firmasının zan altında bırakıldığını savunmakta: 

İddia sahibini suçladı

“Haberinizde ismi geçen şahsın kendisine verilen yetkiyi kötüye kullanarak kasti olarak bu evrakları ve diğer dokümanların planlı bir şekilde, iftira ve şantaj yapmak amacıyla düzenlediği açıkça ortadadır. Ayrıca haberinizde de adı geçen Rekabet Kurulu, bu konu ile ilgili ön soruşturmasını tamamlamış olup, 25-02-2009 tarihli kararı ile aynı düzmece belge ve dokümanlar ile birlikte, ilgili kurum ve iş yerlerinde yapılan incelemeler ve soruşturmalar neticesinde soruşturma açılmasına yer olmadığına karar vermiştir.
İddia sahibi şahıs ‘kumar’ illetine bulaşmış, yasak maddeler kullandığı izlenimi verecek şekilde psikolojisi bozulmuş, kumar borcundan dolayı görevini suistimal ederek firmamızı dolandırmış ve iş akdi tarafımızdan fesh edilmiş bir şahıstır. Sonuç olarak firmamız, herhangi bir yanlış, hukuksuz ve kanunsuz bir işlem yapmamıştır ve yapması mümkün değildir.” 

Şener: Karar yargının

Muhabirimiz Nedim Şener’in açıklaması şöyle:
“Milliyet olarak ulaştığımız soruşturma belgelerini haber yaptık. Elbette soruşturmanın diğer aşamalarını da takip edeceğiz. Savcılık muhtemelen Vedat Doğan’ı ‘kumarbaz, şantaj yapmak isteyen ve yasak madde kullanan’ biri olarak nitelendiren Kaya‘nın bilgisine de başvuracak, böylece şirket yetkilileri de ellerindeki delilleri yargıya teslim etme fırsatı bulacaktır. Bu karşı delillere de bir şekilde ulaşabilirsek onun da heberini yapacağız.
Vedat Doğan’ın iddialarının doğru olup olmadığına yargı karar verecektir. Milliyet, haberinde Vedat Doğan’ın açıklamalarını ‘iddia’ olarak vermiştir. Milliyet, Savcılık soruşturmasını haber yapmış ve iddiaları yayımlamıştır.”