The Others ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

27.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

KENDİSİNİ, Milli Güvenlik Bilgisi dersi sırasında lise ikinci sınıf öğrencisi A. Ö., öğretmeni Binbaşı Ömer Faruk Kömürcü'yü silahla ağır yaraladı. Kömürcü'nün göğsündeki metal brove hayatını kurtardı. Saldırıda H.A. ve Z.Ş. isimli kız öğrenciler de yaralandı.
Yukarı Ayrancı'da Emniyet Genel Müdürlüğü'nün arkasındaki "Ayrancı Ticaret Lisesi"ndeki olay şöyle gelişti:
Öğlen saatlerinde 5 - E sınıfında (Lise - 2) Milli Güvenlik dersi veren Binbaşı Kömürcü, arka tarafta oturan 16 yaşındaki A.Ö ve arkadaşlarının dersi dinlemediklerini görünce öğrencileri uyardı. Uyarı üzerine diğer öğrenciler susarken, A.Ö yüksek sesle konuşmaya devam etti. Binbaşı, kendisiyle tartışmaya giren öğrencisi A.Ö'ye dersten çıkarma cezası verdi. Koridora çıktıktan sonra yeniden derse girmek isteyen A.Ö., bu isteğinin kabul edilmemesi üzerine evine gitti.
Evinden `babasından kalma' ruhsatsız tabancayı alarak okula dönen A.Ö., Kömürcü'nün o sırada ders vermekte olduğu 5 - F sınıfına girerek dışarı çıkmasını istedi. A.Ö., Kömürcü'nün dışarı çıkmaması üzerine içeriye girdi ve "Siz beni sınıftan nasıl atarsınız?" diye bağırarak öğretmene bir el ateş etti. Binbaşı, karnından vurulmasına karşın A.Ö'nün elindeki silahı almak üzere hamle yaptı. A.Ö., bu sırada 3 el daha ateş etti ancak kurşunlar Kömürcü'ye isabet etmedi. Kaçan A.Ö., öğretmen ve öğrenciler tarafından silahını bırakması için ikna edilmeye çalışıldı. Kendisini uyaranları `Üstüme gelirseniz hepizi vururum' diye tehdit ederek kaçan A.Ö., okulun bulunduğu sokaktaki durağa giderek taksiye bindi. Bu sırada okulun karşısındaki Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru, öğrenciye durması için ihtarda bulundu. A.Ö'nün `dur' ihtarını dinlememesi üzerine, polis havaya 3 - 4 el ateş etti.
Aynı taksiyle Yıldızevler Karakolu'na giderek teslim olan A.Ö., Cinayet Bürosu ekiplerince karakoldan alınarak götürüldüğü Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanıyor. Ameliyata alınan Kömürcü'nün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. A.Ö'nün babasının 6 yıl önce öldüğü, annesi ve kız kardeşiyle birlikte oturduğu kaydedildi.