The Others Apo Arsenal maçı için TV istedi

Apo Arsenal maçı için TV istedi

15.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Apo Arsenal maçı için TV istedi

Apo Arsenal maçı için TV istedi


FUAT KARS Bursa DHA


       İmralı'da yargılanması sonucu çarptırıldığı idam cezasının infazı askıya alınan terörist Abdullah Öcalan, Galatasaray'ın Kopenhag'da Arsenal ile oynayacağı UEFA Kupası final maçını izleyebilmek için kendisine televizyon verilmesini istedi.
       Öcalan, daha önce avukatları aracılığıyla yaptığı televizyon isteğini, Galatasaray - Arsenal maçı öncesi yineledi. Sadece radyosu bulunan ve taraftarı olduğu Galatasaray'ın maçlarını bu radyodan dinleyen Öcalan, UEFA Kupası final maçını televizyondan izlemek istediğini bildirdi.
       Öcalan'ın cezaevi yönetiminden sözlü isteğinin yanısıra avukatı Doğan Erbaş da Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını söyledi. Erbaş, Öcalan'ın Galatasaray'ın Avrupa kupalarındaki tüm maçlarını ve Türkiye Kupası final maçını kendisine verilen küçük radyodan TRT - FM bandından dinlediğini, UEFA Kupası finalini ise televizyondan seyretmeyi çok istediğini söyledi. Erbaş, televizyon verilmemesi halinde ise Öcalan'ın çarşamba akşam yapılacak maçı yine radyosundan dinleyeceğini belirtti.
       Erdbaş, Öcalan'ın Galasataraylı olduğunu ve bunun herkes tarafından bilindiğini anımsatarak, "Öcalan, çok iyi Galatasaray taraftarı. Sarı kırmızılı ekibin tüm maçlarını, her dönemde yakından takip ediyordu. Cezaevinde kaldığı dönemde de bu tutku devam etti. Hatta, Antalyaspor ile oynadığı Türkiye Kupası final maçının Diyarbakır'da yapılmasından, renklerine gönül verdiği Galatasaray'ın bu kentte çok iyi karşılanıp ağırlanmasından büyük bir gurur duyduğunu bizlere söyledi" dedi.
       Öcalan'ın, cezaevinde kalıp da televizyondan yararlanamayan tek mahkum olduğunu ileri süren Erbaş, "Adalet Bakanlığı'na, kendisine televizyon verilmesi için birçok kez başvuruda bulunduk. Taleplerimiz değerlendirilmedi. Müracaatımızın hiç olmazsa bu maç için değerlendirilmesini istiyoruz" diye konuştu.