The Others Apo'ya Kızılhaç uçağı

Apo'ya Kızılhaç uçağı

09.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican, halen Nijni Novgorod'da bulunan PKK liderinin bir ara Kızılhaç uçağıyla seyahat ettiği yolunda duyumlar olduğunu söyledi

Apoya Kızılhaç uçağı




EMNİYET Genel Müdürü Necati Bilican, bölücü terör örgütü başı Abdullah Öcalan'ın İtalya'dan ayrıldıktan sonra Yunan adası Korfu üzerinden, Rusya'nın Nijni Novgorod kentine sığındığını bildirdi.
Bilican, haftalık Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, teröristin adım adım takip edildiğini belirterek, "Biz onu yakalayacağız" dedi.
"Özel Türk timlerinin İtalya'dan ayrılmadan önce Öcalan'a saldırı hazırlığı içinde olduğu" yolundaki bir soruya, Bilican, bu iddiayı ne doğrulayabileceğini ne yalanlayabileceğini belirterek, Türkiye'nin, bölücübaşı konusunda diğer Avrupa ülkelerinin aksine, hukuk devleti olduğunu kanıtladığını söyledi.
Öcalan'ın kullandığı kiralık uçakların, uyuşturucu ticaretinden elde edilen paralarla finanse edildiğini kaydeden Bilican, Öcalan'ın Uluslararası Kızılhaç örgütüne ait uçakla da bir ara seyahat ettiği yolunda duyumlar mevcut olduğunu bildirdi.
Öcalan'ın ancak, başta Avrupa olmak üzere örgütüyle temasını sürdürebileceği ülkelere sığınabileceğini belirten Bilican, "Bu tabii Türkiye'nin işini kolaylaştırmaktadır, çünkü bu ülkelerin hiçbiri, bu kişiyi uzun süreyle barındırmak ve bir terörist yüzünden Ankara'yla ilişkilerini tehlikeye sokmak istemez" dedi.
Bilican, yıllardır birçok bölücü örgüt kampının bulunduğu Yunanistan'dan, terörle mücadele konusunda birşey beklemediklerini bildirerek, Rusya ve İtalya'da da fanatik grupların, bölücübaşını siyasi emellerine alet ettiklerini vurguladı.
Bilican, "Türkiye'nin kendi güvenlik çıkarlarını koruyacak imkanları olduğu konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Suriye'yi, savaş tehditiyle yola getirdik. Ancak bu, imkanlardan sadece biriydi" diye konuştu.