The Others Askeri uyduda Fransa sürprizi

Askeri uyduda Fransa sürprizi

30.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Askeri uyduda Fransa sürprizi

Askeri uyduda Fransa sürprizi


ANKARA Milliyet


       Askeri gözetleme uydusunun yapımına yönelik ihaleyi İsrail'e verme kararı alan Ankara'nın, Fransız firmasının fiyat kırması üzerine durumu yeniden gözden geçireceği öne sürüldü.
       Genelkurmay'ın gereksinimi olan Askeri Gözetleme Uydusu için Milli Savunma Bakanlığı Dış Tedarik Başkanlığı tarafından açılan ihaleye, İsrail'in IAI ile Fransa'nın Alcatel firmaları girdi. Edinilen bilgilere göre Alcatel firması 350 milyon dolar, IAI ise 480 milyon dolar istedi. İsrail'in son anda fiyatı yüzde 50 indirerek, 274 milyon önermesi üzerine Ankara, uyduyu İsrail'e yaptırma kararı aldı.
       İddialara göre, Türkiye'nin tercihinin İsrail'den yana olduğunun Milliyet tarafından duyurulmasının ardından Alcatel şirketinin yetkilileri Ankara'ya gelerek, önemli bir fiyat indirimi yaptı. Fransızların fiyat kırması üzerine, Ankara ihaleyi Alcatel'e verme eğilimine girdi.
       Uydu projesi özellikle, terörle mücadele nedeniyle Türkiye için özel önem taşıyor. Uydu fotoğrafları sayesinde, teröristlerin daha etkin takibinin yapılması planlanıyor.

Yazarlar