The Others 'Atatürk benim değil senin evinde kaldı'

'Atatürk benim değil senin evinde kaldı'

27.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Atatürk benim değil senin evinde kaldı'

Atatürk benim değil senin evinde kaldı


Sıkı bir tarih tartışması


       Atatürk'ün Edremit'te kaldığı ev iki belediye meclis üyesini birbirine düşürdü. Çünkü, Balıkesir Kültür Müdürlüğü, Ata'nın 1934'te Edremit'e gelişinde kaldığı ve şu anda MHP'li meclis üyesi Mustafa Alpay'a ait olan evi istimlak etmek istiyor.
       Mustafa Alpay ise Atatürk'ün kendi evinde değil ANAP'lı meclis üyesi Sezai Arkök'ün evinde kaldığı iddiasında. "Sezai Arkök, kendi evini kurtarmak için ayak oyunu yapıyor" diyen Alpay'ın iddası şöyle: "Atatürk benim evimde kaldıysa gurur duyar, devlete karşılıksız veririm. Ancak gerçekte, Arkök'ün dedesi Ali Bey'in evinde kaldı. Asıl Atatürk Evi olarak o evin düzenlenmesi gerekir. Arkök, tarihi saptırıyor."
       Sezai Arkök ise, "Belediye Meclisi, dedemden kalan evi Atatürk Evi olarak düzenleme kararı aldı ama Ege Ordu Komutanlığı, Alpay'ın evinin düzenlenmesi yönünde karar verip İl Kültür Müdürlüğü'ne bildirdi" dedi.
       Kültür Müdürlüğü yetkilileri de, "Bakanlık konunun tekrar incelenmesi ve görüş bildirilmesini istedi. Belgelerle Atatürk'ün nerede kaldığı saptanacak" açıklamasını yaptı.