The Others Atina 24 saatte organize oldu

Atina 24 saatte organize oldu

09.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Atina 24 saatte organize oldu

Atina 24 saatte organize oldu


       Yunanistan'da depremin ilk saatlerindeki büyük panik ve ilk gün yaşanan keşmekeşten sonra depremin ikinci günü görevliler duruma hakim oldu.
       Hükümet kararıyla Atina, "Olağanüstü Hal Bölgesi" ilan edilirken İskan Bakanlığı, valilik ve belediyelerin 700 mimar ve mühendisi, deprem bölgesine giderek hasar görmüş binaları teker teker inceledi.
       İncelemelerde depremin yarattığı tahribatın bilançosunun çok büyük olduğu, 100'ü aşkın binanın tamamen çöktüğü, bini aşkın binanın yıkılma derecesinde hasar görerek oturulamaz hale geldiği, binlerce binanın da iskan açılmadan önce onarımı gerektiği ortaya çıktı.
       Mühendisler, inceledikleri binalara, yeşil (uygundur), kırmızı (onarılmalı) ve siyah (yıkılmalı) anlamı taşıyan boyalı işaretler koydu.

Para yardımı

       Bu arada Yunan hükümeti, her depremzede aileye önümüzdeki günlerde 200 bin drahmi (650 dolar, yaklaşık 300 milyar lira) para yardımı yapılmasına karar verdi. Yunan Kızılhaçı dün 6 bin kişiye yemek ve su dağıttı. Yüzlerce çadır kuruldu ancak çadırların ihtiyacı karşılayamadığı görüldü.
       Yunan hükümeti deprem sonrası ilk saatlerde yaptığı açıklamada dıştan gelecek her yardımı kabul ettiğini açıkladı. Deprem bölgesinde, 2 bini aşkın kişi çeşitli hizmetler verirken, güvenliğin sağlanması için asker ve polis gece - gündüz devriye geziyor.