The Others Ayvaz Korkmaz bugün getiriliyor

Ayvaz Korkmaz bugün getiriliyor

12.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ayvaz Korkmaz bugün getiriliyor

Ayvaz Korkmaz bugün getiriliyor


Nihat Altıntaş İstanbul


       Yurtdışında tutuklanarak Türkiye'ye iade edilen yeraltı dünyasının önde gelen isimlerine Ayvaz Korkmaz da katılıyor. Ukrayna'da tutuklu bulunan organize suç örgütü elebaşısı Korkmaz, bugün Türkiye'ye getiriliyor.
       İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve Ukrayna'da yakalanan Korkmaz'ın sorgulanması ve Türkiye'ye getirilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü'nce oluşturulan özel ekip, geçen günlerde Ukrayna'ya gitti. Korkmaz'ın adının geçtiği beş cinayet ve 10 yaralamayla ilgili çeşitli mahkemelerde yargılanması devam ediyor.
       Uyuşturucu kaçakçıları Kemal ve Cemal Sarıtaş kardeşlerle Günaydın gazetesinin eski sahibi Bekir Kutmangil'in katili İbrahim Cici'nin öldürülmesiyle çeşitli kaçakçılık olaylarına adı karışan Korkmaz'ın, işlediği cinayetleri gizlemek için bazı emniyet mensuplarına rüşvet verdiği ve Narkotik Şube eski müdürü Ferruh Tankuş'la menfaat ilişkisi olduğu ileri sürüldü.

Suç dosyası kabarık

       Korkmaz, yurda dönünce hakkındaki iddialar nedeniyle su suçlardan yargılanacak:
       * İstanbul DGM'de halen 35 adamının yargılandığı çete davası, İbrahim Cici'nin, Ramazan Çalkap'ın, fırıncı Tılmış Çelebioğlu'nun vurulması.
       Suavi Akalın'ın yaralanması, Mehmet Emin Biçer'in öldürülmesi. İran uyruklu Alaaddin Nırscumad Nejahan'ın kaçırılarak rehin tutulması.
       İran uyruklu bir kişinin uyuşturucu anlaşmazlığı nedeniyle öldürülmesi. Yaşar Karagöl'ün silahla tehdit edilmesi, Arnavut Hacı'nın kaçırılması.
       * Kemal ve Cemal Sarıtaş'ın öldürülmesi, Salih İbrahim Gedik'ten 50 milyar lira ve bir otomobil gasp edilmesi. Narkotik şube komiseri Bora Barış Güler'in katili Nazmi Deliktaş'ın cezaevinde yaralanması.
       Metris Cezaevi İnfaz ve Koruma Müdürü Veli Ünal'ın silahla vurulması. Çete üyesi Mehmet Ergür ile, Durmuş Yıldız, Musa Çengeloğlu ve Selim Kakışım'ın yaralanması.