The Others Azrail’e servis yaptı!

Azrail’e servis yaptı!

15.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Azrail’e servis yaptı!

Azrail’e servis yaptı


Ehliyetsiz servis otobüsü sürücüsü hatalı sollayınca, karşıdan gelen kamyon tarafından biçildi. SONUÇ: 8 ÖLÜ, 28 YARALI


       Büyükçekmece’nin Tepecik beldesi Menekşe mevkiinde, dün sabah korkunç bir trafik faciası daha yaşandı. İşine gitmek için servise binen sekiz kişinin öldü, 28 kişinin de yaralandığı kaza, şöyle gerçekleşti:
       Uluslararası Konfeksiyon İmalatı AŞ’nin (UKİ) Esenyurt servisi, dün sabah Çatalca yönüne hareket etti. Altur firmasına ait 34 BPP 62 plakalı otobüsü kullanan Cumali Adlıgil (49), bir virajda önündeki traktörü geçmek için hamle yaptı. Otobüs hızlanarak sola çıktığı sırada, karşı yönden gelen koca bir kamyon göründü. Servis otobüsü yoldan kaçamayınca, Köksal Kaplan (24) yönetimindeki Ferganlar Madencilik’e ait 34 UT 7666 plakalı kamyon, korkunç bir gürültü ile çarptı.
       Hızla giden iki aracın çarpışması sonucu, servis otobüsünün sol yanı şoför kapısının hemen arkasından başlayarak arkaya kadar biçilerek koptu. Ön dingili kırılan kamyon ise çarpışmanın şiddetiyle yol kenarındaki tarlaya savruldu. Korkunç kazada sekiz kişi can verdi. Yaralıların bir bölümü ayakta, bir bölümü de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

       Ehliyet için ‘yeni’ başvurmuş
       Kaza sonrası kamyon şoförüyle otobüs sürücüsü Cumali Adlıgil, Büyükçekmece Jandarma Karakolu ekiplerince gözaltına alındı.
       Yapılan ilk inceleme sonucu, Adlıgil’in ehliyetinin bulunmadığı ve bir aydır UKİ’nin Esenyurt servisini taşıdığı öğrenildi. Adlıgil’in ehliyet alabilmek için yeni başvuruda bulunduğu anlaşıldı. Hastaneye gelerek yaralılar hakkında bilgi almak isteyen şirket yetkilileri ise, basın mensuplarına saldırdı. UKİ’ye ait başka bir servis aracı, geçen yıl Çatalca’da yine bir kazaya karışmış ve 24 kişi yaralanmıştı.

       Yaşayanların ‘ağzından’ korkunç kaza
       Kadriye Topçuoğlu: “Sekiz yıldır UKİ’de çalışıyorum. Avcılar Firüzköy’de oturuyorum. Servise buradan bindim. Kaza anında uyuyordum. Büyük bir gürültüyle uyandım. Servis yatmıştı. Arka koltukta bulunan arkadaşımın beyni dağılmıştı. Bize çarpan kamyonun aşırı hız yaptığını ve virajı alamadığını söylediler. Kazadan dolayı gözlerime cam kırıkları saplandı. Yüzümde çizikler oluştu."
       Fatma Uzer: “Mimar Sinan girişinde bekleyen trafik ekiplerini geçtikten hemen sonra otobüs süratini artırdı. Viraja girdiğimizde şoför traktörü sollamaya çalıştı. Duyduğum fren sesinden sonra çığlıklar işittim, acılar hissetim. Otobüsün sağ tarafında 4. sıradaki koltukta oturuyordum. Benim sıramdaki arkadaşlarda fazla bir şey yoktu. Ama sol taraftakilerin durumunu anlatamam."

       Ölen ve yaralanlar
       Korkunç kazada can verenlerle yaralı kurtulanların kimlikleri şöyle:
       ÖLENLER:
       Gülten Kamacı, Tuncay Baysa, Gülbahar Baysa, Azize Refi, Nesrin Duvarcı, Ayfer Ozan, Selma Ağakoyun ve Sevriye Hacıoğlu.
       YARALILAR:
       Arife Üzer, Fatma Üzer, Kahraman Üzer, Salih Karakurt ve Gönül Akdemir, Firdevs Çorak, Sema Baysa, Hasan Kaplan (çeşitli hastanelerde tedaviye alındılar). Fatma Seval, Meltem Mayda, Sibel Mayda, Gülcan Avşar, Mehdi Ateş, Sevda Ağakoyun, Pınar Altay, Bilal Kaya, Nuran Kurt, Hasan Kurt, Songül Aydın, Arzu Culha, Serap Sakar, Erhan Kamacı, Aydın Kıtay, Yeter Avşar, Meryem Derman, Sezgin Ağakoyun, Salih Seval ve Nevin Aydın (ayakta tedavi edildiler).

       Trafikte 24 can daha kaybettik
      
  • Afyon: Çay - Dinar Karayolu’da Fatih Salman yönetimindeki otomobil, karşı yönden gelen Nuri Çivi’nin kullandığı otomobille çarpıştı. Nuri ve Gülcan Çivi, Fatih Salman, İbrahim Göçmen ve Eşe Salman öldü, 4 kişi yaralandı.
  • Konya: Ereğli’ye bağlı Çakmak beldesi yakınında Murat Aslankurt’un kullandığı otomobil, Halil İbrahim Özel’in yönetimindeki otomobille çarpıştı. Ahmet Aslankurt ile sürücü Murat Aslankurt öldü, 5 kişi yaralandı.
  • Muş, Samsun, Mersin, Sinop, Osmaniye, Gaziantep, Eskişehir, Şanlıurfa, Zonguldak ve Nevşehir’deki kazalarda ise 17 kişi öldü, 27 kişi yaralandı.