The Others Banker Yalçın'ın ortağı gözaltında

Banker Yalçın'ın ortağı gözaltında

21.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Banker Yalçın'ın ortağı gözaltında

Banker Yalçının ortağı gözaltında

       KAMUOYUNDA "Banker Yalçın" olarak bilenen Yalçın Doğan'ın önceki gün silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili olarak Doğan'ın ortağı olduğu belirtilen Can Doğan, Ankara Hilton Oteli'nde gözaltına aldı.
       Olayda kullanılan 9 mm'lik Jeriko marka silahla yakalanan Can Doğan, cinayeti üstlenirken görgü tanıkları kendisi teşhis edemedi. Soruşturmayı genişleten polis, cinayetle ilgili üç kişiyi daha arıyor.
       Katil zanlısı Doğan, polisteki ifadesinde Ankara'ya İstanbul'dan geldiğini, Sheraton Oteli'nde Ertuğrul Yılmaz ve işadamı Murat Hakan Doğan'la buluştuğunu söyledi. Doğan, olay sabahı Bülent Hocaoğlu ve Ertuğrul Yılmaz tarafından eski banker Doğan'ın kaldığı evin yanına götürüldüğünü, saldırıyı gerçekleştirmesinin ardından önce Sheraton Oteli'ne, oradan Hilton Oteli'ne geçtiğini söyledi.
       Doğan, olayda kullandığı, üzerinde parmak izleri bulunan 34 NN 565 plakalı Renault Laguna marka aracı kendisiyle bağlantı kuran Ertuğrul Yılmaz'ın Düzce'deki bir arkadaşından aldığını belirtti.
       Doğan, olayın görgü tanıklarıyla da yüzleştirildi. Üç tanık cinayeti üstlenen Doğan'ı tam olarak teşhis edemedi. Bu gelişme üzerine soruşturma İstanbul ve Çanakkale'ye kaydırıldı. Polis, Can Doğan'ın Çanakkale'de bağlantılı olduğu belirlenen iki kişiyi daha araştırıyor. Yalçın Doğan, Kastamonu'nun Daday ilçesine bağlı Davut köyünde bugün toprağa verilecek.
       MİLHA Düzce Muhabiri Metin Köseer'in bildirdiğine göre, cinayette kullanılan aracın sahibi Murat Özsoy, banka kredisiyle aldığı otomobili aracı bir yıl önce sattığını, ancak kredi ödemesi bitmediğinden devrini veremediğini söyledi.

       Cinayetle ilgili iki iddia ortaya atıldı. İlk iddiaya göre Can Doğan, Çanakkale'deki bir oto parka ortak olduğu eski banker Yalçın Doğan'dan 20 bin mark alacaklıydı. Doğan borcunu ödemeyince öldürüldü.
       İkinci iddiaya göre, Doğan bir süre önce İstanbul'da yeraltı dünyasında yaşanan kanlı olaylar sırasında cezaevindeki bir arkadaşına işadamı Murat Hakan Doğan hakkında istihbarat verdiği için öldürüldü.

       Öldürülen Doğan'ın üzerinden 200 bin lira ve bir telefon defteri çıktı. Katil zanlısı Can Doğan'ın üzerinde ise 400 Alman markı, 100 dolar ve 100 milyon lira nakit para bulundu. Adli Tıp'taki otopside Doğan'ın başına bir, göğsüne ise beş kurşun isabet ettiği anlaşıldı. Olayda kullanılan ruhsatsız silahın menşeinin belirlenmesi için Interpol'den yardım istendi.