The Others BAŞKA İSTANBUL YOK

BAŞKA İSTANBUL YOK

17.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

BAŞKA İSTANBUL YOK

BAŞKA İSTANBUL YOK

BAŞKA İSTANBUL YOK

Öğrencilere acıyın
Üsküdar’daki Çamlıca İlköğretim Okulu’nun önünde tek bir trafik lambası bile yok. Yüreğimiz ağzımızda her dakika bir kaza olacak diye bekliyoruz
VATANDAŞ HABERİ / Veliler adına bir grup

Çamlıca İlköğretim Okulu’nun önünde bir trafik lambası yok. Minicik öğrenciler, ders çıkışında yolun karşı tarafına geçemiyor. Trafik lambası olmadığı için ya uzun süre bekliyorlar; ya da bir an önce karşıya geçmek için kendilerini arabaların önüne atıyorlar. Biz öğrenci velileri olarak bu durumdan çok şikayetçiyiz. Çocuklarımızın can güvenliği tehlikede. Her an yüreğimiz ağzımızda bir çocuğumuza araba çarpacak diye korkuyoruz.

Yağmur yağıyor sularımız akmıyor
VATANDAŞ HABERİ / Ekrem Çiçek Beşiktaş

Yıldız Mahallesi, Çırağan Asariye Caddesi’nde son aylarda sık sık su kesintileri yaşamaktayız. Dışarda sağanak yağmur yağarken bu kesintiler de neyin nesi? Hem de olmadık zamanlarda, ansızın. Yemek yaparken, duş alırken, bulaşık veya çamaşır yıkarken oluşan ani bir kesinti. Ne iştir bu böyle? Hangi arıza, hangi bakım. Öyle bile olsa bunlar önceden haber verilemez mi? Vatandaşın olmazsa olmazları belli, su, elektrik, telefon...vs. Her ay otomatik zamma bağlıyorsunuz, hem de küt diye kesiyorsunuz. Ya bu caddeleri kazıp kazıp köstebek yuvasına çevirmeyin ya da birinizin yaptığını, diğeri bozmasın. Son bir aydır da su geldiğinde de tazyiksiz ve az akıyor. Açıklar mısınız sayın yetkililer?

Hız kesici kalktı kaza oranı arttı
VATANDAŞ HABERİ / Kısıklı esnafı Üsküdar

Üsküdar esnafı, Kısıklı Caddesi’nde eskiden var olan hız kesici tümseklerin kaldırılmasıyla kazaların artmasından şikayetçi. Çamlıca taksi durağından Kenan Kapucu şunları söylüyor: "Burada trafik çok yoğun, araç sirkülasyonu fazla. Ancak alınan trafik önlemleri yetersiz. Caddeye hız kesmesi için ince boya şeritleri çektiler. Ancak hiçbir faydası yok. Önemli olan yüksek hız kesicilerin konması. Daha önceden bu caddede hız kesiciler vardı ama kaldırdılar. Burada, özellikle sabahları trafik yoğunluğundan çok sık kaza yaşanır. Yokuştan aşağı inen araçlar çok süratli gidiyor. Hız kesiciler olmadığı için kaza kaçınılmaz oluyor." Kunduracı Haydar Özelioğlu ise şunları söylüyor: "Kısıklı Caddesi’nde daha fazla kaza olmasını istemiyoruz. Yetkililerin gerekli önlemleri almamasının yanı sıra vatandaşın suçu da var. Parktan çıkan vatandaş, trafik lambalarını kullanmak yerine kendini yola atıyor."

Yeni taş söküldü gıcır taş döşendi
VATANDAŞ HABERİ / Selma Şafak Mıhlaç Bahçelievler

Ben 1996 yılından bu yana Bahçelievler’in çeşitli mahallelerinde oturdum. Şu anda Şiyavuşpaşa Mahallesi’nde oturmaktayım. Bu sene Bahçelievler’de "kaldırım ve yol" çalışmaları maşallah çok iyi. "Yeni" taşlar sökülüyor, "gıcır" taşlar takılıyor. Sökülürken "herhalde yolu da genişletirler" diyoruz ama bırakın genişletmeyi daraltıyorlar. Yaya ışıkları ile Siyavuşpaşa ışıkları arasındaki yol devamlı tıkanıyordu. Orayı da yapmaya başlayınca sevindik. Bir daha tıkanmaz dedik ama nerede! Oturduğum Manolya Sokak’ta yolun iki tarafına araç park edilince yol daracık kalıyor. Acaba yangın çıksa, deprem olsa ne yaparız?

Evimizi lağım bastı
VATANDAŞ HABERİ / Şinasi Çıttur Bağcılar

Bağcılar Fatih Mahallesi, Kaktüs Sokak’ta 5 numaralı apartmanda oturuyorum. Binamızın bodrum katı, kanalizasyon suyu ile doldu. İSKİ’ye başvurduk. Bize binanın dışında bir yer göstererek ‘kazı yapın’ dediler. Söylediklerini yaptık ancak İSKİ hiçbir şey yapmadı. Sorun çözülmediği gibi şimde de ‘çukuru kapatın’ diyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık kaldık.



İSTANBUL