The Others Batılı yogaya neden taktı?

Batılı yogaya neden taktı?

30.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Son yıllarda yükselen meditasyon, yoga ve new age çılgınlığının beş ana sebebi ortaya çıktı. İşte Batı’nın doğunun inanç sistemine neden bu kadar taktığının beş ana sebebi... 1 Strese iyi geliyor: Çünkü yoga, dinlenmenin öteki adı. Yoga, dinlendiriyor ve aynı zamanda size zinde bir ruh kazandırıyor. Vücudunuzu forma soktuğu kadar zihinsel yorgunluğunuzu alıyor. 7.000 kişi üzerinde yapılan bir araştırma gösteriyor ki, yoga yapanlar yapmayanlara göre, gündelik hayatlarında çok daha az stress hissediyor. Yoga yapanlar, özellikle karın ağrısı ve başağrısı çekmiyor. 2 Kan basıncını düzenliyor: Meditasyon yapan ve meditasyona bağlı ritüelleri düzenli olarak gerçekleştirenlerde kalp krizi riski azalıyor. Meditasyon yapanlar dolaşım hastalıklarına da yapmayanlara göre daha az yakalanıyor. Çünkü meditasyon sırasında vücut, kendine yararlı salgılar üretiyor. Aynı salgılara jimnastik ya da step yapanlarda da rastlanıyor; ancak bu salgıların devamlılığı jimnastik ve step yapanlarda aktivite sonrası görülmüyor. Meditasyon yapanlarda salgı meditasyon bittikten sonra da yararlılığını sürdürüyor. 3 Bağışıklık sistemine çok faydalı: Bedenin bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağışıklık sistemini düzenleyen interleukin maddesinin meditasyon yapanlarda çok görüldüğü gözleniyor. Böylelikle nezleden, gribe, hepatit B ve C’lerden diğer mikrobik hastalıklara karşı vücudun direncini güçlendiriyor. Uzmanlara göre bunun nedeni, meditasyonun vücudu rahatlatması. Bu rahatlık sonucu, vücudun hastalıklara karşı direnci artıyor. Dolayısıyla anlaşılıyor ki, bağışıklık sisteminin gün boyu içilen vitaminlerle korunduğu kadar gün boyu ve hatta hayat boyu yapılan yoga ve meditasyonlarla da çok ilgisi var. 4 Davranışınıza yansıyor: Bu tip inanç öğretileriyle ya da inanç sisteminin içinde büyüyen kızların yüzde 60’ı depresyona girmiyor. Depresyon onların kapısını çalmıyor. 5 Evliliğe de iyi geliyor: Bu çeşit öğretilere sahip ve uygulayan çiftlerin daha az boşandıkları ve evlilik hayatlarından daha büyük zevk aldıkları öne sürülüyor. © 2000 Milliyet

Batılı yogaya neden taktı
Son yıllarda yükselen meditasyon, yoga ve new age çılgınlığının beş ana sebebi ortaya çıktı. İşte Batı’nın doğunun inanç sistemine neden bu kadar taktığının beş ana sebebi... 1 Strese iyi geliyor: Çünkü yoga, dinlenmenin öteki adı. Yoga, dinlendiriyor ve aynı zamanda size zinde bir ruh kazandırıyor. Vücudunuzu forma soktuğu kadar zihinsel yorgunluğunuzu alıyor. 7.000 kişi üzerinde yapılan bir araştırma gösteriyor ki, yoga yapanlar yapmayanlara göre, gündelik hayatlarında çok daha az stress hissediyor. Yoga yapanlar, özellikle karın ağrısı ve başağrısı çekmiyor.

2 Kan basıncını düzenliyor: Meditasyon yapan ve meditasyona bağlı ritüelleri düzenli olarak gerçekleştirenlerde kalp krizi riski azalıyor. Meditasyon yapanlar dolaşım hastalıklarına da yapmayanlara göre daha az yakalanıyor. Çünkü meditasyon sırasında vücut, kendine yararlı salgılar üretiyor. Aynı salgılara jimnastik ya da step yapanlarda da rastlanıyor; ancak bu salgıların devamlılığı jimnastik ve step yapanlarda aktivite sonrası görülmüyor. Meditasyon yapanlarda salgı meditasyon bittikten sonra da yararlılığını sürdürüyor.

3 Bağışıklık sistemine çok faydalı: Bedenin bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağışıklık sistemini düzenleyen interleukin maddesinin meditasyon yapanlarda çok görüldüğü gözleniyor. Böylelikle nezleden, gribe, hepatit B ve C’lerden diğer mikrobik hastalıklara karşı vücudun direncini güçlendiriyor. Uzmanlara göre bunun nedeni, meditasyonun vücudu rahatlatması. Bu rahatlık sonucu, vücudun hastalıklara karşı direnci artıyor. Dolayısıyla anlaşılıyor ki, bağışıklık sisteminin gün boyu içilen vitaminlerle korunduğu kadar gün boyu ve hatta hayat boyu yapılan yoga ve meditasyonlarla da çok ilgisi var.

4 Davranışınıza yansıyor: Bu tip inanç öğretileriyle ya da inanç sisteminin içinde büyüyen kızların yüzde 60’ı depresyona girmiyor. Depresyon onların kapısını çalmıyor.

5 Evliliğe de iyi geliyor: Bu çeşit öğretilere sahip ve uygulayan çiftlerin daha az boşandıkları ve evlilik hayatlarından daha büyük zevk aldıkları öne sürülüyor.