The Others Bayram eziyeti

Bayram eziyeti

28.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bayram eziyeti

Bayram eziyeti


Bayram arefesinde çifte rezervasyon yapan otobüs firmaları, yüzlerce yolcunun sefil olmasına yol açtı

Bülent Özdemir, Haluk Z. Atalay İstanbul


Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek için otobüs terminallerine akın eden yolculardan yüzlercesi, otobüs firmasının çifte rezervasyon yapması ve seferlerin yetersizliği nedeniyle saatlerce otogarda beklemek zorunda kaldı.
Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerindeki As Turizm'den bilet alan yaklaşık 150 kişinin otobüsü gelmedi. Gelen otobüslerin de son derece eski ve uzun yola uygun araçlar olmadığı görüldü. Vatandaşlar, ancak saat 04.00 sıralarında gidecekleri yerlere gönderilebildi.
Beşiktaş Balmumcu'da bulunan Jokey Tur'da da 50 kişi otobüslerinin gelmesini beklerken, aynı firmanın Kadıköy Suadiye'deki acentesinde de 250 kişinin saatlerce bekledikten sonra evlerine döndükleri öğrenildi.
Harem Otogarı'nda ise Adana'ya gitmek için bilet alan yaklaşık 50 kişi, sabah saatlerine kadar otobüslerinin gelmesi için beklediler. Mağdur vatandaşlar, bu durumdan hem maddi hem de manevi zarar gördüklerini belirterek, zararlarının ödenmesini istediler. Otogar ve acentelerde çaresiz kaldıklarını belirten mağdurlar, firma yetkililerinin de paralarını aldıktan sonra kaçtığını söylediler.
Büyük Otogar'da da Adana'ya dört otobüs kaldırmak üzere yaklaşık 200 yolcudan bilet bedellerini tahsil eden Oscar Turizm firmasının sefer için bir otobüsü bile olmaması müşterileri çılgına çevirdi. Firma yetkilileriyle saatlerce tartışan yolcular paralarını geri almak istedi. Ancak yetkililerin kayıplara karışması üzerine olay yerine polis çağrıldı.
Tatil sevinçleri kursağında kalan yaklaşık 200 kişi çaresizlik içinde diğer firmalardan yer bulmaya çalışırken, Oscar Turizm firması çalışanlarından iki kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.