The Others Bilişimcilere Almanya yolu açıldı LoginIT

Bilişimcilere Almanya yolu açıldı LoginIT

06.01.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

LoginIT, Almanya’daki iletişim teknolojileri sektöründeki iş gücü açığını, Türkiye’deki profesyonellerle karşılamayı hedefliyor

Bilişimcilere Almanya yolu açıldı LoginIT

Bilişimcilere Almanya yolu açıldı LoginIT

LoginIT, Almanya’daki iletişim teknolojileri sektöründeki iş gücü açığını, Türkiye’deki profesyonellerle karşılamayı hedefliyor

Bilişimcilere Almanya yolu açıldı LoginIT
Türkiye’nin ilk bilişim sektörüne özel insan kaynakları sitesi olan LoginIT, Almanya’daki şubesiyle bu ülkede kariyer hedefleyenlere hizmet vermeye başladı. Alman sermayesiyle kurulmuş, entegre e - iş çözümleri sunan, Nexum Boğaziçi girişimi olan LoginIT, Almanya’daki IT iş gücü açığını Türkiye’deki IT profesyonelleri ile karşılamayı amaçlıyor. Site bu doğrultuda şimdiden Almanya’ya çalışanlar göndermeyi başarmış.
Yaptığı ilklerle dikkat çeken LoginIT’nin proje grubuyla, şirketin amaçları ve hedeflerini konuştuk.

İnternetteki kariyer siteleri genel anlamda ne gibi avantajlar yaratıyor?
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘yeni ekonomi’ olarak isimlendirilen internet tabanlı çalışma tarzı, insan kaynaklarında da son yıllarda yoğunlukla kullanılıyor. Kariyer siteleri, eleman bulma ve yerleştirmeden kariyer danışmanlığına kadar uzanan bir çeşitlilik içinde internet kullanıcılarına hizmet veriyor. Bu sitelerin internet üzerinden sağladığı bazı avantajlar var. Bunların başında işverenler açısından düşük ücretli eleman seçme ve yerleştirme, gereksinimlerine yanıt verebilecek elemanlara ulaşabilme olanağı ve iş arayanlar için hızlılık, kolaylık, güvenilirlik ve fırsat eşitliğini sayabiliriz.

LoginIT’yi benzerlerinden ayıran özellikler nelerdir?
Öncelikle Loginit bir portal değil; biz sadece eleman seçme, yerleştirme ve eğitim üzerine yoğunlaştık. Bilişim sektörü çalışanlarının nitelikleri diğer sektörlerden çok farklı ve değişken; bu nedenle insan kaynakları uzmanlarının eleman ararken işlerini kolaylaştırmak istedik. LoginIT aracılığıyla iş arayan IT profesyonelleri, özgeçmişlerini doldururken Bilişim sektörüne özgü kriterler için yetkinliklerinin düzeylerini ifade ediyorlar. İşveren tarafında insan Kaynakları uzmanları da aradıkları elemanlardan beklenen yetkinlikleri arama yaparken tanımlıyorlar. Sonuçta, verdikleri ilana gelen başvurular arasında ya da tüm veritabanında yapılan aramalarda uygun çalışanlar seçilmiş oluyor. Kısaca iş arayanlar kendilerini, eleman arayanlar da beklentilerini bilişim sektörüne özel kriterleri kullanarak tanımlayabiliyorlar.

LoginIT kaç bölümden oluşuyor? Bölümlerin işlevleri nelerdir?
LoginIT temel olarak, iş arayanlar, işverenler ve serbest çalışanlar(FreeLancer) kısmından oluşuyor. Serbest çalışanlar, proje bazlı çalışmak isteyen ya da proje bazlı, sözleşmeli eleman arayan işverenler için hazırlanmakta olan bir bölüm ve bu konu üzerinde çalışmaktayız; ilginç fikirlerimiz var. İş arayanlar özgeçmişlerini giriyorlar ve iş fırsatlarına başvuruda bulunuyorlar. İşverenler ise sitemize üye olarak, şirketlerini tanıtıyorlar, iş ilanı girebiliyorlar, tüm LoginIT veritabanı içinde ya da iş ilanına gelen başvurular arasında arama yapabiliyorlar. Daha sonra gelen başvurulara elektronik mektupla yanıt gönderebiliyorlar. İş arayanlar da gelen mektuplar aracılığıyla durumu takip ediyorlar.

LoginIT’de adaylar ve işverenler için ne gibi yenilikler var?
İş arayanlar, siteye giriş yapmaksızın iş fırsatlarına bakabiliyorlar. Bilişime özgü 30’dan fazla nitelik anabaşlığı altında, 3 farklı yetkinlik seviyesi kullanılarak online özgeçmiş girilebiliyor. Ayrıntılara göre iş arama özelliği ile bu kategorilerde ya da şehre, ilan tarihine göre iş ilanları sıralanabiliniyor. İşverenler de yine 30 nitelik anabaşlığı kullanarak iş ilanı çıkabiliyor ve bu nitelikleri kullanarak arama yapabiliyor ve eşleşen özgeçmişler görüntülenebiliyor. Arama sonuçları gruplanıp saklanabiliyor. Başvurulara on - line mektup yollanabiliyor ve ayrıca yeni mektuplar tanımlanabiliyor. Sitemiz şu anda İngilizce ve Türkçe’ye otomatik olarak çeviri yapıyor; yani özgeçmişler ve iş ilanlarını farklı dillerde görmek mümkün. Pek yakında otomatik çeviri dilleri arasına Almanca’yı da ekleyeceğiz.