The Others Bir ölünün intikamı

Bir ölünün intikamı

25.02.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Vincent Perez ve Mia Kirshner’in rol aldığı "Meleklerin İntikamı", kült haline gelen "Karga"nın devam filmi

Bir ölünün intikamı

Bir ölünün intikamı

Vincent Perez ve Mia Kirshner’in rol aldığı "Meleklerin İntikamı", kült haline gelen "Karga"nın devam filmi

ALİN TAŞÇIYAN

İntikam almak için dirilen bir ölü. Ona güç sağlayan bir kara karga. Mistik, karanlık ve şiddet içeren bir öykü... James O’Barr’ın yarattığı çizgi roman kahramanı "Crow / Karga" ikinci beyazperde uyarlamasıyla bu akşam Kanal D ekranında. Alex Proyas imzalı "The Crowönun çekimleri sırasında başroldeki Brandon Lee ölmüş, film, türün meraklıları tarafından kült haline getirilmişti.
"The Crow - City of Angels / Meleklerin İntikamı"nda, kötü kalpli uyuşturucu kaçakçısı Judah (Richard Brooks) tarafından oğluyla birlikte öldürülen, intikam almak için dirilen Ashe Craven’ı bu kez Vincent Perez canlandırıyor. Fransız sinemasının yakışıklı aktörüne, Atom Egoyan’ın "Exotica" adlı filmindeki striptizci rolüyle tanınan Mia Kirshner, Sarah rolünde eşlik ediyor. Judah’nın sağ kolu rolünde ünlü şarkıcı Iggy Pop, dikkate değer bir performans sergiliyor.
"Meleklerin İntikamı" sanat yönetimi ve özel efektleriyle öne çıkan bir film. Orijinal adıyla "Melekler Şehri"nde yani Los Angeles’te geçiyor. John Carpenter’ın "Escape from L.A. / L.A.’den Kaçış" filmindeki gibi karanlık, gotik bir tarzda tasarlanmış olan mekanlar, tıpkı kahramanımız gibi ölülerle dolu olduğunu düşündürüyor.
KANAL D / 22:00

Genç kuşaktan bir kara komedi
Cameron Diaz, "Hiç Hesapta Yokken" ile üçüncü kez beyazperdede gelinlik giyiyor

Hollywood’un genç kuşak oyuncularının rol aldığı kara komedi "Hiç Hesapta Yokken" özellikle genç izleyicilerin ilgisini çekebilecek bir yapım. Tabii, yaşı on sekizin üzerinde olanların!
Oyunculuktan yönetmenliğe geçen Peter Berg’ün kamera arkasındaki ilk deneyimi "Hiç Hesapta Yokkenöde hem senaryo hem de sinematografi yönünden Quentin Tarantino’dan etkilendiği göze çarpıyor. Şiddet, seks ve mizahı iç içe geçiren öyküsü, maço bakış açısı, "geyik muhabbeti"nden hallice diyalogları, yavaşlatılmış çekimleriyle Tarantino’nun yapıtlarını andırıyor.
"Hiç Hesapta Yokken" birçok örneği verilebilecek, tipik bir ceset yok etme ve suç mahallini temizleme komedisi. Aralarından biri, Kyle, (Favreau) evlenmek üzere olan beş arkadaş (Slater, Stern, Favreau, Piven ve Orser) Las Vegas’ta bekarlığa veda partisi verir. Kumar oynar, içer, kokain çeker ve sonra da odalarına bir fahişe çağırırlar. Ancak Michael (Piven) yanlışlıkla fahişeyi öldürür. Otelin güvenlik görevlilerinden birini de öldürmek zorunda kalırlar.
Bu bol kanlı ve hemen her karakterin deliliğin sınırlarında gezindiği kara komedide işler gitgide sarpa sarar.
Göründüğü gibi olmayan güzel gelin rolünde Cameron Diaz, beyazperdede üçüncü kez gelinlik giyiyor.
ATV / 20.15

Arkadaşımın aşkısın
Gülşen Bubikoğlu ile Cüneyt Arkın’ın arasına Tarık Akan girince her şey "Paramparça" oluyor

Seksenli yıllarda Yeşilçam sinemasının çok yayınlanan ve bir o kadar da izlenen filmlerinden "Paramparça" yeniden ekranda. Halit Refiğ, Tarık Akan, Gülşen Bubikoğlu, Cüneyt Arkın’ı bir araya getirdiği "Alev Alev"in ticari başarısını aynı kadroyla sürdürmeyi deniyor.

İki erkek arasında
Cüneyt Arkın, kendine güveni tam, öfkesi burnunda, hafriyat firması sahibi bir işadamıdır. Çok sevdiği mühendis arkadaşı Tarık Akan, evlenmek üzere olduğu patronunun kızından ayrılınca işinden de kovulur. Birlikte çalışmaya başlarlar. Gülşen Bubikoğlu ise Arkın’ın sevgilisidir. Akan ile yakınlaşmaları aşka dönüşünce iki arkadaş birbirine düşer.
Arkın, "en karizmatik aktör" tavrını bu filmde başarıyla uygularken, Tarık Akan soğuk ve ciddi adam çekiciliğini kullanıyor. Gülşen Bubikoğlu, beyazperdede en sık canlandırdığı "kişilikli dişi" rolünü bu filmde yumuşatıp melodrama uygun bir kıvama bürünüyor.
KANAL D / 16.00