The Others Bir otobüs fuhuş

Bir otobüs fuhuş

05.02.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Jandarmanın seri operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. 21 değişik mekâna düzenlenen baskınlar sonucu 50 hayat kadını gözaltına alındı

Bir otobüs fuhuş

Bir otobüs fuhuş

Jandarmanın seri operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. 21 değişik mekâna düzenlenen baskınlar sonucu 50 hayat kadını gözaltına alındı

ŞAKİR AYDIN

İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı ekipler, Silivri, Beylikdüzü, Çorlu ve Esenyurt’ta, aralarında otel, restoran ve lüks eğlence kulüplerinin de bulunduğu 21 işyerine baskın düzenledi. Baskınlarda, çoğu yabancı uyruklu yaklaşık 50 hayat kadını gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınların çoğunun Moldavya, Ukrayna ve Romanya uyruklu olduğu belirtildi.
Operasyonlara katılan jandarmalar, müşterilerin kimlik ve pasaportlarını kontrol ettikten sonra erkeklerin üst, kadınların ise çantalarını didik didik aradı. Bazı oteller hakkında da yasal işlem yapıldı. Uygulamalara bazı müşteriler tepki gösterdi, bazı otel sahipleri de basın mensuplarının içeriden görüntü alınmasına izin vermedi.

Çoğu meslek sahibi
Gözaltına alınan hayat kadınlarının çoğunun kendi ülkelerinde öğretmenlik, mankenlik, hemşirelik ve memurluk yaptığı tespit edildi. Gözaltına alınanların pasaport kontrollerinin ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne sevk edilecekleri bildirildi.
Jandarma, altı ayda yaklaşık 300 hayat kadınının gözaltına alındığını, bunların 50’sinde bulaşıcı hastalık üçünde ise AİDS virüsüne rastlandığını belirtti.

Hepsi yabancı
Gece 22.00 sıralarında başlayan operasyonlar, yaklaşık 10 ekiple yapıldı. Baskınlar, hayat kadınlarının son zamanlarda mekân olarak seçtikleri Silivri, Beylikdüzü, Çorlu ve Esenyurt’taki otel, bar, restoran ve lüks eğlence yerlerine düzenlendi. Yakalanan 50 hayat kadını jandarma otobüsüne bindirilerek, karakola götürüldü.



İSTANBUL