The Others Boğaz’a davet

Boğaz’a davet

28.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Boğaz’a davet

Boğaz’a davet


MEHMET DEMİRKAYA


       Yaz aylarında Şehir Hatları İşletmesi’nin uygulamaya koyduğu özel Boğaziçi gezi seferleri 19 Haziran’da başlıyor. Seferlere, cumartesi ve pazar günleri, Eminönü’nden saat 10.35, 12.00 ve 13.35’de, Kadıköy’den ise saat 11.00’de çıkılacak.
       İstanbullular’ın çoğu, bir gün Boğaz’da vapurla bir tur atmayı geçirir içinden. Ama o “bir gün" hep ertelenir. Boğaz kaçmıyor ya! Dünyanın bir başka yerinde böyle bir doğa güzelliği yok. Bu güzelliği fark etmeniz için hazır, Şehir Hatları İşletmesi de özel programlar düzenlemişken, sürekli ertelediğiniz Boğaziçi’nde tur atmayı bu yaz gerçekleştirin.
       “Bir Uçtan Bir Uca Boğaziçi" diye adlandırılan Boğaziçi gezilerinde, Kadıköy’den kalkacak olan vapur sırasıyla Üsküdar ve Kabataş’a uğradıktan sonra Beşiktaş’tan Ortaköy’e geçecek.

Gezi güzergâhı

       Ortaköy’den yolcularını alan vapur, Boğaz Köprüsü’nün altından Kanlıca’ya, oradan da Sarıyer İskelesi’ne uzanacak. Sarıyer’den sonra Karadeniz’in serin sularına doğru, dümen kırıp Rumeli Kavağı ve oradan da karşı kıyı Anadolu Kavağı. Burada, öğle yemeği molası veriliyor. Şehir Hatları İşletmesi’nin yolcularına Anadolu Kavağı’ndaki restoranlarda yüzde 17, Rumeli Kavağı’ndaki restoranlarda ise yüzde 20 indirim uygulanacak.

Yazarlar