The Others Bomba emri e-maille geldi

Bomba emri e-maille geldi

08.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bomba emri e-maille geldi

Bomba emri e-maille geldi


Gaziosmanpaşa'da yakalanan dört DHKP - C'linin örgütün bomba düzeneklerini hazırlayan ve yurtdışından aldıkları talimatla eylemleri gerçekleştiren gruptan olduğu açıklandı


       Gaziosmanpaşa'da geçen hafta büyük bir cephanelikle yakalanan DHKP - C'li biri kadın dört kişinin, çok sayıda bombalı saldırı olayına karıştığı bomba düzeneklerini hazırladıkları belirlendi. Yakalananlardan Serkan Sezgin sahte kimlikli örgüt üyesinin, Yunanistan'da bomba eğitimi gördüğü ve bomba düzeneklerini hazırlayan kişi olduğu öğrenildi.
       Yakalananlara eylem talimatını, daha önce yakalanan ve DGM'ce tutuklanan, örgütün yurt dışındaki tepe kadrosuyla internet aracılığıyla iletişim sağlayan Tülay Korkmaz'ın ilettiği belirtildi.
       İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir dün bir basın toplantısı düzenleyerek, geçen hafta dört örgüt üyesi ve cep telefonlu, uzaktan kumandalı bomba düzeneklerinin yakalandığı operasyonla ilgili bilgi verdi. Özdemir şunları söyledi:
       "Türkiye'nin gücünden rahatsızlık duyan iç ve dış unsurlar, ülke huzurunu bozmak, halkı kin ve düşmanlığa kışkırtmaya yönelik eylemlerde bulunuyor. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizin varlığını korumakla görevli güvenlik güçlerimizin MİT'le en üst düzeyde gösterdikleri işbirliği, koordinasyon ve dayanışmayla, ilimiz genelinde son yılların en güzel operasyon örneklerinden biri gerçekleşmiştir."
       Operasyonda; Rus yapımı lav silahı, ruhsatsız tabanca ve susturucu, 30 kilo jel dinamit, 10 kilo toz dinamit, 26 metre saniyeli fitil, dokuz elektrikli fünye, 25 adi fünye, iki cep telefonlu bomba ve üç uzaktan kumandalı bomba düzeneği ve sistemi, el telsizi, iki cep telefonu, gerilla el kitabı, dizüstü bilgisayar, 33 disket, 10 boru bomba yapımında kullanılan boru kalıpları ve malzemeler ele geçirildi.
       Uzaktan kumandalı bomba düzeneğinin 500 metre mesafeden kumanda edilebildiği belirtildi.

Eylemleri

       Yakalanan bu kişilerin sorguları sonucu karıştıkları belirlenen eylemler şöyle sıralandı:
       * 27 Şubat 1998: Gaziosmanpaşa Küçükköy Jandarma Karakolu'na el bombalı ve silahlı saldırı sonucu, bir astsubay, altı uzman çavuş ve 22 erinin yaralanması.
       * 10 Eylül 1999: Unkapanı'ndaki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne zaman ayarlı, basınç etkili bomba konulması, Şişli'deki Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı hizmet binasına zaman ayarlı ve basınç etkili bomba konulması sonucu 20 kişinin yaralanması.
       * 6 Ekim 1999: Şişli'deki İktisadi Kalkınma Vakfı'na, zaman ayarlı basınç etkili bomba konulması sonucu beş kişinin yaralanması, Beşiktaş'taki Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'ne basınç etkili, zaman ayarlı bomba konulması.