The Others Bu aşklar bitmez!

Bu aşklar bitmez!

08.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu aşklar bitmez!

Bu aşklar bitmez



MELEKLER Adası'nın ilk bölümünü izlediğim zaman yazdım; "beni pek açmaz ama bizim milletin seveceği bir dizi olacak" dedim. İyi ve kötü kadın üzerine serpiştirilen, hani aspirin gibi her derde deva bir dizi...

"BEŞN birK", "bugün sunumda nasıl bir değişiklik yapalım?" sorusunu sorarak programına başlıyor. Konu kadar sunumunun da önemli olduğunu anlatan örnek bir program diyebilirim. Ama ona verilen bir ödül var ki evlere şenlik; "En İyi Kültür ve Sanat Programı"... Ne alâka yani?

FATİH Heveskâr adlı okurum; "Kanal D'nin her nedense yayınını kestiği dizi "Kod Adı / Alias" salı gecesi kaldığı yerden devam etti" dedikten sonra haklı olarak "Acaba devam edecekler mi, yoksa yine bir gün kesecekler mi?" diye soruyor. Kanal D'nin program planlama bölümünden aldığım bilgiye göre dizi bundan sonra her salı saat 23.00'te yeni bölümleri ile sizlerle olacak. Tersi olur mu? Valla ben sordum, onlar da böyle cevapladı.

"POPSTAR"da ne yapılmak isteniyor? Yarışma "reyting" alabilmek için bu hafta "Huysuz Virjin"i sahneye sürdü. Seyfi Dursunoğlu yarışmayı kurtarmak üzere jüri üyeliğinden "Huysuz Şov"a transfer oldu. Jürideki İbrahim Tatlıses, sunucumuz Osmantan Erkır ile araları limoni, "gideceğim" diyordu salı gecesi. Valla fark etmez. Yarışmanın bizatihi kendisi keyifsiz zaten...

"GÜZERGÂH Edebiyat" TRT 2'nin belgeseli. Latife Tekin; Gültepe, Çeliktepe ve Seyrantepe semtlerindeydi bu hafta. "Sevgili Arsız Ölüm" ile bu semtlerin içinden çıkan yazar, bidonların, bahçe içinde bir göz odaların mahallelerindeydi. Çekimleri, kurgusu ile başarılı bir "ayrıntı belgesel" diyebilirim. Ayrıntı, seçilen konu ile ilgili. Yani güzergâhların romanları ve yazarları bu belgeselin konusu.

"YüzyIlIn Aşkları" bitmedi. Ne çok aşk varmış yüzyıla damgasını vuran? Peki ya bundan sonra yaşanacakların belgeselleri ne zaman olacak? Ya da bu zamanlarda yaşananlar aşk değil daha çok plastik ilişkiler mi?

"ÇarkIfelek" eski keyfinden uzakta. Yayınlandığı saat diliminde diziler filmler onun üzerine basıyor. Arada kaynıyor. Bir kere saati haber öncesine çekilmeli. Ama anlaşılan TGRT'nin "en çok izlenen zaman dilimi" için düşünülmüş. Böyle olunca yarışma formatı içinde bu zaman dilimini kaldıramıyor.

Yazarlar