The Others Büyükelçilere nazar değdi

Büyükelçilere nazar değdi

04.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Büyükelçilere nazar değdi

Büyükelçilere nazar değdi


Ankara Milliyet


Dışişleri Bakanlığı'na nazar değdi. Dışişleri'nin önde gelen iki büyükelçisi, iki ay arayla kalp rahatsızlığı geçirdi. Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Sencar Özsoy'un iki ay önce kalp spazmı geçirdiği, Bonn Büyükelçisi Tugay Uluçevik'in de on gün önce kalp krizi geçirdiği öğrenildi.
Görev süresinin dolması nedeniyle merkeze dönen Özsoy'un, Ankara'ya gelmeden kısa süre önce rahatsızlandığı belirtildi. 1997'de Türkiye ile İran'ın karşılıklı olarak büyükelçilerini geri çekmesiyle yaşanan gerginliğin ardından bu göreve atanan Özsoy, iki ülke ilişkilerinin normalleşmesinde önemli bir işlev üstlenmişti. Özsoy, müsteşar yardımcısı olarak göreve başlayacağı Türkiye'ye dönme hazırlığı içindeydi. Özsoy'un durumunun iyi olduğu ve görevine başlamadan önce bir süre dinleneceği bildirildi.
Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer'in Türkiye'ye yaptığı ziyaret nedeniyle Ankara'ya gelen Bonn Büyükelçisi Tugay Uluçevik'in de ziyaretin tamamlanmasının hemen ardından kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Alman bakanın 21 - 22 Temmuz tarihleri arasında yoğun temasları içeren Türkiye ziyaretinin sorunsuz geçmesinde büyük rol oynayan Uluçevik, Fischer'in Ankara'dan ayrılmasından iki gün sonra kalp krizi geçirdi. Başkent Hastanesi'ne kaldırılan Uluçevik'in hızla iyileştiği ve evinde dinlendiği belirtildi.