The Others By-pass yürüyüşü üzücü bitti

By-pass yürüyüşü üzücü bitti

07.07.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

By-pass yürüyüşü üzücü bitti

By-pass yürüyüşü üzücü bitti

FLORENCE Nightingale Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Bingür Sönmez'in ameliyatlarını yaptığı hastalardan oluşan Kulüp by - pass üyelerinin Asya'dan Avrupa'ya yürüyüşü, üzücü bir olayla noktalandı.
Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü'nde eşine eşlik eden Şüheyda Gencer fenalaşınca kaldırıldığı hastanede öldü. Kadın doğum uzmanı Şüheyda Gencer'in meme kanserine yakalandığı için üç yıldır kemoterapi gördüğü belirtildi.
Boğaziçi Köprüsü'nün Asya yakasından dün saat 13.00'te başlayan yürüyüşe yaklaşık bin by - passlı katıldı. Kulüp by - pass üyeleri arasında 3.5 yıl önce by - pass geçiren DİSK eski Genel Başkanı Kemal Nebioğlu ile en genç üye 4.5 yaşındaki Güzide Arıcı da yer aldı. Grup üyeleri, köprünün ortasına ulaştıklarında ellerindeki balonları uçurdu.
Avrupa yakasından yeniden Asya yakasına dönüşe geçildiğinde kulüp üyesi olan eşi Münir Gencer ile yürüyüşe katılan Şüheyda Gencer aniden fenalaştı. Hemen bir ambulansla Florence Nigtingale Hastanesi'ne kaldırılan Şüheyda Gencer, Doç Dr. Birgür Sönmez tarafından yoğun bakıma alınmasına karşın kurtarılamadı.
Beş yıl önce kalp kapakçığımdan ameliyat olan Şüheyda Gencer'in üç yıl önce meme kanserine yakalandığı ve kemoterapi gördüğü bildirildi.
Şüheydan Gencer'in eşi, Şişli Etfal Hastanesi eski başhekimlerinden Münir Gencer de Sönmez tarafından ameliyat edilmişti.