The Others Çakıcı: Demir tüccarıyım

Çakıcı: Demir tüccarıyım

21.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çakıcı: Demir tüccarıyım

Çakıcı: Demir tüccarıyım


‘Uğur Kılıç’ı vurdurtmadım. Onun namusu babasından sorulur’


       Gazeteci yazar Hıncal Uluç’u yaralamaya azmettirmek suçundan dün ilk kez yargıç karşısına çıkan Alaattin Çakıcı, Uluç’un vurulması olayının Dündar Kılıç ile eski eşi olan Uğur Kılıç’ın (Çakıcı) komplosu olduğunu iddia etti.
       Namus meselesi nedeniyle olaya karıştığı iddiasını reddeden Çakıcı, “Uğur Çakıcı’nın namusunu korumak bana değil, babasına düşer" dedi. İstanbul 6 No’lu DGM tarafından “Çete kurmak ve çete lideri olmak" suçlarından 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan Çakıcı, dün de İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Çakıcı’nın duruşmada bitkin olduğu görülürken, işini soran yargıca “Demir ticareti yapıyorum" yanıtını verdi.
       Zaman aşımı kararının Yargıtay’da bozulmasıyla tekrar yargılanmaya başlayan Çakıcı, yargıca “Doğru karar sizin verdiğiniz karardır" dedi.

Ben vurdurmadım

       Olayın geçtiği tarihte İngiltere’de yaşadığını ve eşi Uğur Kılıç’tan boşanmak için mahkemeye başvurduğunu belirten Çakıcı, suçlamaları kabul etmedi. Uluç’u vuran İbrahim Türk ve Barbaros Gökalan’ın Dündar Kılıç’ın adamları olduğunu söyleyen Çakıcı, “Hıncal Uluç benim aleyhime değil, Uğur Çakıcı aleyhine yazı yazdı. Ben İbrahim Türk’ü tanımam. Barboros Gökalan ise Dündar Kılıç’ın şoförlüğünü yapıyordu. Bu kişiler benim adamlarım değil. Ben kimseye Uluç’un vurulması emrini vermedim. Ben ayrılmak istediğim eşimin adamları tarafından provoke edildim" diye konuştu.
       Türk ve Gökalan’ın Dündar Kılıç’ın azmettirmesi sonucunda bir plakçıyı vurduklarını ve haklarında dava açıldığını belirten Çakıcı, “Konu araştırılısa bu kişilerin Kılıç’ın adamları olduğu ortaya çıkar. Hatta 1994 Dünya Kupası sırasında Los Angeles’ta Uluç ile aynı masada yemek yedik. Ayağı sakattı. ‘Geçmiş olsun’ dedim. Ben vurdurtmuş olsaydım aynı masada yemek yemezdim" dedi. Cumhuriyet Savcısı, Çakıcı’nın yaralamaya azmettirmekten 7.5 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi. Çakıcı’nın tutukluluğunun devamına karar veren yargıç, savunmaya süre vermek için duruşmayı erteledi.