The Others Çakıcı'ya görüşme yasağı

Çakıcı'ya görüşme yasağı

25.08.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çakıcı'ya görüşme yasağı

Çakıcıya görüşme yasağı

       FRANSIZ adli makamları bir haftadır Nice Şehir Hapishanesi'nde hücre hapsinde tutulan yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Alaatin Çakıcı'ya "dışarıya bilgi sızdırmaması" için görüşme yasağı koydu.
       Yakalanmasından hemen sonra Nice'de üslenen Çakıcı'nın Türkiye'deki avukatı Can Doğancan, kardeşi Gencay Çakıcı ve yakın dostu Yüksel Çağlar, savcılığa yaptıkları görüşme başvurusundan herhangi bir sonuç alamadı. Bugüne kadar sadece bir kez Fransız avukatı Frederick Chambaunauf'le görüşmesine izin verilen Çakıcı'nın "soruşturmanın güvenliği açısından" yakınları ve Türkiye'den gelen avukatıyla görüşmesine izin verilmediğini belirten Asayiş ve Organize Suçlar Dairesi Şefi Komiser Ruvert, Çakıcı'nın bazı Avrupa ülkelerinin interpolü tarafından da sorguya çekilmek istendiğini, ilk başvuruyu Belçika'nın yaptığını, ancak sorgulama için henüz kesin bir tarih belirlenmediğini söyledi.
       Bu arada Çakıcı'nın Fransa'daki bağlantılarını da titizlikle araştıran Fransız İç İstihbarat Teşkilatı, Nice'de görevli Türk gazetecilerini de "yeni bir ipucu bulabiliriz" umuduyla sıkı takibe aldı. Zaman zaman gazetecilere takip edildiklerini hissetiren istihbarat ajanları, özellikle hapishane çevresinde "Çakıcı'nın kaçırılabileceği endişesiyle" yoğun güvenlik önlemi alıyor.
       Çakıcı'nın Katolik Kilisesi ve Teresa Vakfı'na bağış yaptığı yolundaki bilgileri teyit ettirmek için başvurduğumuz Nice'teki Katolik Kilisesi Başrahipliği, "Dünyanın her tarafından Teresa Vakfı'na bağış yapan insanlar var. Bunların arasında Türklerin de bulunması doğaldır. Ancak kimlerin ne kadar bağış yaptığı kilise kurallarına göre açıklanamaz" diyerek Çakıcı'nın veya beraberindekilerden birinin bağış yapıp yapmadığını açıklamak istemedi.
       Sorgulamayı yapan Asayiş ve Organize Suçlar Dairesi yetkilileri, Çakıcı'nın Nice'den bir yat satın aldığı bilgilerini de yalanlayarak, yaptıkları araştırmada böyle bir istihbarata rastlamadıklarını, Gülay Aslıtürk ile Çakıcı'nın Nice'de bir araya geldiği yolunda da ellerinde herhangi bir kanıt olmadığını bildirdi.