The Others CENNET NAR İstanbul

CENNET NAR İstanbul

08.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

CENNET NAR İstanbul

CENNET NAR İstanbul


Politikacılara örnek olacağız
Basın Konseyi ile Basın Konseyi Dayanışma ve Geliştirme Vakfı'nca düzenlenen "2. Türk - Yunan Medya Konferansı"nda Türk ve Yunanlı gazeteciler dostluk mesajı vererek iki ülkenin ilişkilerinin "politikacıların ipoteğinden" kurtarılması gerektiğini vurguladılar.
       Hyatt Regency Oteli Balo Salonu'nda dün başlayan konferansa Yunanistan'dan 63, Türkiye'den 78 toplam 141 delege katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, gerçeğe hizmet etmek için görevde olduklarını söyleyerek, "Hangi konuda olursa olsun, gerçek neyse onu kamuoyunun önüne koymalıyız. Birbirimizi daha iyi anlayabilmemiz için ilişkilerimizi politikacıların ipoteğinden kurtarmalıyız" dedi.
       Yunan Flash Medya Grup Genel Müdürü Panos Koliopanos da, Türk ve Yunan gazetecileri arasında başlatılan girişimin başarılı olduğunu söyleyerek "İki ülkeyi birleştiren başta kültür olmak üzere birçok unsur vardır. Bizim politikacıları değil, politikacıların bu yönde bizi izlemesi gerekir."
       Açılış konuşmalarının ardından oturum başkanlığını Haluk Şahin'in yaptığı "Dış Politika Sorunları ve Medya" konulu konferansta konuşan Kahimerini Gazetesi Dış Haberler Müdürü George Kapopoulos, Türk yasalarının Avrupa yasalarına uygun olarak değiştirilmeye çalışılması gerektiğini belirtti.
       Atina eski Büyükelçisi İlker Türkmen, "İki ülke arasındaki sorunlar bitmiş gibi görünüyor. Bu sadece bir balayı. Önemli olan bu evliliği sürdürebilmek" derken, Gazeteci Mithat Bereket de dış politika ile medyanın ilişkisini tangoya benzettiğini belirtti. Bereket tangoda uyumun şart olduğuna dikkat çekti.