The Others Çeşme'ye üniversite

Çeşme'ye üniversite

07.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çeşme'ye üniversite

Çeşmeye üniversite

       ÇEŞME'nin Reisdere köyü yakınlarına 150 milyon dolara mal olacak üniversitenin kurulması için proje hazırlandı. Güçbirliği Holding'in katkılarıyla kurulacak üniversitenin önümüzdeki öğretim yılı içinde açılması planlanıyor.
       Üniversitede normal eğitimin yanısıra yaz aylarında ayrı bir programla çalışmalar yapılacağı belirtildi. Çeşme'de kurulması planlanan üniversitenin arazisinin tanıtımını yapan Belediye Başkanı Nuri Ertan, böyle bir üniversitenin kurulmasının, dünyaca tanınan Çeşme'ye apayrı bir kimlik kazandıracağını belirterek, "Çok kısa sürede inşaasının bitirilip, üniversitenin hayata geçirilmesini planlıyoruz. Bu hafta Güçbirliği Holding'in Başkanı Kemal Zorlu ile üniversitenin durumu hakkında görüşeceğiz" dedi.

       Başkan Nuri Ertan, Çeşme Üniversitesi'nde, öğrencilerin 12 ay boyunca eğitim olacağını belirterek, "Normal eğitim dönemi, Eylül-Haziran ayları arasında olacak. Diğer eğitimi ise, yaz okulu şeklinde üç ay süre ile vermeyi planlıyoruz. Çeşme'yi kültür ve sporla kurtaracağız. Üniversitenin karşısındaki barajda ise kürek sporları yapılacak. Bunun yanında Şifne'ye büyük bir yat limanı yapılması projesi var. Bunların hepsini 2000 yılına kadar hayata geçireceğiz. Bu projeler olmadan Çeşme kurtulmaz." dedi