The Others Çevre filmleri ücretsiz

Çevre filmleri ücretsiz

13.06.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çevre filmleri ücretsiz

Çevre filmleri ücretsiz



     Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Sinema Günleri, 7 Haziran’da başlıyor. 13 Haziran’a kadar sürecek olan etkinlik "Geçmişi Olmayan Adam" adlı filmle açılışı yapacak.
     Etkinliğin "Dünya Festivallerinden" bölümünde İspanyol yönetmen Carlos Saura’nın "Salome", Fransız yönetmen Claude Chabrol’un "Kötülük Çiceği", İranlı yönetmen Abbas Kiaoristami’nin "10", İspanyol yönetmen Costa Gavras’ın "Amen", Fransız yönetmen Julien Temple’ın "Vigo Yaşam Tutkusu" ve Amerikalı yönetmen Michael Moore’un "Benim Cici Silahım" adlı filmleri gösterilecek.
     "Sinema Tarihinin Unutulmazları" bölümünde Istvan Szabo’nun yaptığı "Mephisto" ve Robert Bresson’un "Bir İdam Mahkumu Kaçtı" isimli filmi izlenebilecek.
     Festivalin bir diğer önemli bölümü ise "Türk Sineması 2002". Bu bölümde Nuri Bilge Ceylan’ın "Uzak", Aydın Sayman’ın "Sır Çocukları", Elisabeth Rygrard’ın "Gönlümdeki Köşk Olmasa", Handan İpekçi’nin "Büyük Adam Küçük Aşk" ve Tayfun Pirselimoğlu’nun "Hiçbiryerde" filmleri gösterime sunulacak.
     Sinema Günleri’nin bu yılki onur konukları Türkan Şoray ve Atilla Dorsay. Festivalde ayrıca "Türkan Şoray" başlığı altında "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmi ve Coşkun Aral’a ait "Savaşa Tanık Olmak" belgeselinin özel gösterimi yapılacak.
     
     7-12 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Uluslararası Çevre Filmleri Festivali’nde tüm gösterimler ücretsiz. TÜRSAK Vakfı’nın düzenlediği festivalde toplam 25 film gösterilecek.
     Bu yılki ana teması "Barışa ve Çevreye Saygı" olan etkinlikte "İnsanların Doğasından", "Hayvanların Doğasından", "Hayvan Hakları" adlı bölümler de var.
     Festivalde gösterilecek filmlere İtalyan Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Alman Kültür Merkezi-Goethe Institute ve Bilgi Üniversitesi Sinema Salonu ev sahipliği yapacak.