The Others Çevre Olimpiyat Ödülü Milliyet'e

Çevre Olimpiyat Ödülü Milliyet'e

09.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çevre Olimpiyat Ödülü Milliyet'e

Çevre Olimpiyat Ödülü Milliyete


CEM ÖZDEL Antalya


       Antalya'da 8'incisi yapılan Uluslararası Çevre Olimpiyatı (İNEPO) tarafından çevre haberlerine önem vermesi nedeniyle Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Doğan'a ödül verildi.
       Cam Piramit'teki törende, Doğan adına ödülü, Milliyet Akdeniz Temsilcisi Taner Atilla, İGDAŞ Genel Müdür Danışmanı Mustafa Çalışan'ın elinden aldı. Yazılı Basın Haber Ödülleri dalında ise Milliyet Gazetesi'nden Hicran Duran, 'Kış Uykusunda Yakalandılar' başlıklı haberiyle üçüncülükle ödüllendirildi.
       TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Ediz Hun, İTÜ Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, Çevkor Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zafer Ayvaz, INEPO Koordinatörleri Dr. Mustafa Petek ve İnci Karaman'dan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu, CNN Türk, Show, TGRT, Kanal 7, Samanyolu, TRT 1, TRT 2, TV 8, HBB, Discovery, Karadeniz, BRT, CHA, Ajans Bir, YHA ve GAP TV ile Nokta, Fet And Wıld, Ekoloji ve Atlas dergilerinin yanısıra Türkiye, Cumhuriyet, Akşam, Hürses, Zaman gazeteleri çalışanları da çevreyle ilgili haber ve programlarıyla ödül aldı. Asya Finans'ın ana sponsorluğundaki 8. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı'na Azerbaycan, Beyaz Rusya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Estonya, Gürcistan, Kenya, Kırım, Güney Kore, Latviya, Macaristan, Makedonya, Moldova, Romanya, Rusya, Slovakya, Tataristan, Türkmenistan ve Ukrayna'dan da yüzü aşkın öğrenci katıldı. Olimpiyata katılan öğrencilerin yüzde 30'u bronz, yüzde 20'si gümüş, yüzde 10'u ise altın madalyayla ödüllendirildi.