The Others CEZA İNFAZ SİSTEMİNİN MAĞDURLARI VE BASIN

CEZA İNFAZ SİSTEMİNİN MAĞDURLARI VE BASIN

11.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hapishanelerde bulunan LGBT, engelli, yaşlı ve yabancı uyruklu mahpuslara yönelik çalışma ve projelerle sorunu gündeme taşıyan CİSST Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kıraç Milliyet Ombudsman’a gönderdiği e-mail’de şöyle diyor...

CEZA İNFAZ SİSTEMİNİN MAĞDURLARI VE BASIN

Hapishanelerde bulunan LGBT, engelli, yaşlı ve yabancı uyruklu mahpuslara yönelik çalışma ve projelerle sorunu gündeme taşıyan CİSST Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kıraç Milliyet Ombudsman’a gönderdiği e-mail’de şöyle diyor: “Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği olarak hapishaneler gibi kapalı mekanlarda insan hakları ihlallerinin sona erebilmesi için birinin bu mekanlar görülebilir, izlenebilir olmalı diye düşünüyoruz.
Göremediğiniz, bilemediğiniz şeyi değerlendiremez, eleştiremez ya da övemez ancak size sunulanla yetinmek zorunda kalırsınız. Hapishaneler gibi kapalı mekanları görünür kılmak konusunda da önemli bir sorumluluğu var medyanın. Tespitlerimizi zaman zaman yaptığımız açıklamalar yoluyla da kamuoyuyla paylaşmaya çalıştık. Bu durum basın içerisinde duyarlı muhabirlere habercilere ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu da gösteriyor. Bu haberler sayesinde hasta bir mahpus hastaneye kaldırılabiliyor örneğin. İşte bu etki imkanı basın yayın alanında çalışanlara büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu sorumluluktan kaçmanın olanaksız olduğunu düşünüyoruz. Basın mensuplarına özellikle de karar mercii durumundakilere sesleniyoruz: Kafanızı kuma gömünce dünya daha iyi bir yer olmuyor.”

Yazarlar