The Others CHP'de 'gençlik' bunalımı

CHP'de 'gençlik' bunalımı

30.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

CHP'de 'gençlik' bunalımı

CHPde gençlik bunalımı


Gençlik kolları başkanı Baydar, muhalif grupla hareket edince Genel Sekreter Keskin, istifasını istedi. Baydar, 'Aynaya baksın. Kimin gitmesi gerektiğini görür' dedi

A. Rezzak Oral Ankara


CHP'de seçim yenilgisinin ardından başlayan olağanüstü kurultay sürecinde şimdi de "gençlik kolu" sorunu yaşanıyor. Gençlik Kolları Genel Başkanı Erhan Baydar'ın muhalif grupla hareket etmesi, başta Genel Sekreter Adnan Keskin olmak üzere, genel merkezin tepkisine neden oldu. Keskin'in istifasını istediği Baydar, "Benim çekilmemi isteyenler, önce aynaya baksınlar" dedi.
Seçimden sonra muhalif gruplar ve genel başkan adaylarının yaptıkları toplantılara katılan, Baykal'ın çekildiği gün genel merkez önünde yönetimi istifaya davet eden Baydar'ın davranışları partide yeni bir krize neden oldu.
CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) Baydar'ın görevden alınarak yerine atama yapılması gündeme geldi.
Gelişmeleri Milliyet'e değerlendiren Baydar şunları söyledi:
"Genel Sekreter beni odasına çağırdı, istifamı ve odamı boşaltmamı istedi. Ben kendisine bunu yapmayacağımı söyledim. Başkalarının içinde de bu talebini tekrarladı, aynı yanıtı verdim. Sonra Gençlik Kolları'nın yönetiminden arkadaşları çağırarak üç tanesini istifa ettirdiler.
Amaçları kongreye beni başkan olarak sokmamak. Tüzüğe göre bütün yönetim boşalsa bile benim başkanlığım düşmez. Beni MYK'nın üçte iki çoğunluğu ile görevden alabilirler. Ben gençlik kolları il başkanları ile 1 Mayıs'ta toplantı yapıp seçim yenilgisini değerlendirmek istiyorum.
Şimdi de Eşref Erdem'in il başkanlarını arayıp 'Ankara'ya gelmeyin' dediklerini öğrendim. Bunların hepsi yanlış tutumlardır. Bana çekilsin diyenlere 'Aynaya bakın' diyorum.
Çekilmesi gereken onlardır. Benim arkadaşlarım yokluk içinde, parasız pulsuz ve hiçbir maddi imkan sağlanmadan yıllardır çalışıyor. Yenilgide sorumluluk karar mekanizmasında olanlarındır, benim arkadaşlarımın değil. Bakın seçim gecesi hepimiz sandık başında sabahladık, genel merkezimize geldik. Hangi milletvekilinin çocuğu sabahlamış bana söylesinler."