The Others CHP'de SHP'li çıkışı

CHP'de SHP'li çıkışı

05.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

CHP'de SHP'li çıkışı

CHPde SHPli çıkışı

KURULTAY sürecini başlatan CHP'de muhaliflerin sesleri yükselmeye başladı. Feshedilen SHP'nin eski genel başkanlarından Murat Karayalçın'a yakınlığıyla bilinen eski SHP'li il ve ilçe başkanları, kongre sürecinde üyelik konusunun kurultay hesabına dönük olduğunu savundu.
Eski SHP'li yöneticilerle il ve ilçe başkanları Ankara Oteli'ndeki bir araya geldi. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Trabzon eski İl Başkanı Durukal birleşmeden önce SHP'nin 850 bin üyesi bulunduğunu hatırlatarak "CHP'nin bilgisayarlarında ve Yüksek Seçim Kurulu'nda da kayıtlı olan bu üyeler buharlaşmadı. Listeler yakında asılacak. SHP'den gelen üyelerin kaçı delege seçimi listelerinde yer almıştır, üye kıyımı yapılmış mıdır?" diye sordu.
Toplantıya katkılan başkanlar da CHP'de delege seçimlerinin sandık esasına göre yapıldığını, ancak bunun Siyasi Partiler Yasası'nın 20. maddesine aykırı olduğunu dile getirdi. İl başkanları, CHP'nin yasaya aykırı işlem yaptığı gerekçesiyle kapatma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu savundu.
SHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Etem Cankurtaran da sandık esasına göre örgütlenme modelinin doğru olduğunu, ancak delege seçimi yapılmasının yanlış olduğunu belirtti. Cankurtaran, "Biz daha önce buna karşı çıktığımızda, o zamanki genel sekreter `Öyle yapalım da parti Alevi ve Kürtlerle mi dolsun?' dedi. Kültürel ve etnik kökenlerimiz bizim zenginliğimizdir" diye konuştu.