The Others Çiller yine basına çattı

Çiller yine basına çattı

11.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çiller yine basına çattı

Çiller yine basına çattı


Aydın Hasan Samsun

DYP lideri Tansu Çiller, hükümetin memura, üreticiye, esnafa vermediği parayı "kartel"e verdiğini iddia etti. Çiller, "Şimdi bunlar, bu kartelciler, bir araya geldiler, yine Ecevit'le Yılmaz'ı, usta çırağı getirmeye çalışıyorlar" dedi.
Partisinin Samsun mitinginde konuşan Çiller şunları söyledi:
"Bu kartel dün akşam (önceki akşam) suçüstü yakalandı. Gördünüz mü? Suçüstü yakalandılar, gördünüz mü? Diyor ki bana; 'Sen 18 Nisan'da gününü göreceksin.' Kime diyor? Millet tarafından seçilmişe. Ne yapacaksın 18 Nisan'a kadar, soruyorum ben de. Başka iftira kampanyaları mı yapacaksın? Başka tetikçiler mi bulacaksın? Milleti mi korkutacaksın? Siyasetçiyi korkuttun, şimdi de milleti mi korkutacaksın? Soruyorum ne yapacaksın?"
Samsunlular'ı sandığa gitmeye çağıran Çiller sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bütün Samsunlulara diyorum ki, ya millet kazanacak, ya onlar kazanacak. Kim onlar biliyor musunuz? Onlar cepleri pantolonlarında, pantolonların ceplerinde elleri, pijamalarla sizin seçtiğimiz başbakanları karşılamaya kalkanlardır. Onlar ki, genel yayın müdürlerini ihale takipçisi olarak Hazine'ye yollayanlardır. Onlar ki, 'millet seçemez' diyenlerdir. Onlar ki 'Biz imparatoruz' diyenlerdir. Onlar ki 'Biz iktidarı getiririz, götürürüz' diyenlerdir."
Dindarların sahibi olduğu iddiasını yineleyen Çiller, "Bu kartelciler dün bana yine savaş açtılar. Niye? 'Dindarların sahibiyim' demişim. Elbette dinlarların sahibiyim" dedi. Çiller şöyle konuştu:
"Ama ben dindar demişim, dindarların sahibiyim demişim diye kampanya açanlar, kendi atanmış memurlarını yine koruyorlar. Mesut Yılmaz'ın patronunun kartelci olduğu dün açıkça ortaya çıktı. Sizi gidi kartelciler sizi. Şimdi ben dindarları koruyorum demişim. Bu kampanyayı yapıyorlar, ama DGM bunların atanmış memuru Mesut Yılmaz'a yine kalkan oluyor. DGM ne yaptı? Soruşturma açtı. Tahkikat başlattı Mesut Yılmaz'la ilgili. Niçin başlattı? Apo'ya kaç demiş, onun için başlattı. Ama kartelcilerden tık yok, ses yok. Onu saklarlar. Ama ben dindarların sahibiyim demişim, bana kampanya açarlar."



Yazarlar